9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Kanga, zašto? (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 03.08.16 u 11:00

Da je Crvena zvezda miljama daleko od kvaliteta za Ligu šampiona jasno je posle sinoćnjeg poraza od Ludogoreca pred 50 hiljada Delija, ali se i danas postavlja pitanje dokle će naši klubovi iz evropskih takmičenja ispadati posle dečjih bolesti.

Da li je sramota ispasti od Ludogoreca? Naravno, da nije. Da li je smak sveta to što se Crvena zvezda nije plasirala u plej-of za Ligu šampiona? Daleko je od toga. Ali, način na koji se sve to desilo zahteva stučnu analizu koju verujemo da će uraditi iskusan trener kakav je Miodrag Grof Božović, jer se dečje bolesti protiv Ludogoreca ne smeju dogoditi u plej-ofu za Ligu Evrope, jer jedini lek za klupske finansije je igranje u evropskim takmičenjima.

Crvena zvezda je iz Bugarske došla sa „pozitivnim“ rezultatom. Na Marakani je trebalo odbraniti 2:2 i ne dozvoliti samouvrenim Bugarima da pred 50 hiljada Delija poostignu dva gola. Nažalost, u tome su uspeli za svega 45 minuta i to tako što su napravili preokret posle 1:0 za Crvenu zvezdu. Ruku na srce naš tim je poveo „iz ničega“, odbijena lopta na 25 metara od gola sela je na nogu odličnome Mičelu Donaldu i odsela u mreži Stojanova. Posle toga na terenu je postojala samo jedna ekipa – Ludogorec.

Bugari su uspeli da izjednače sedam minuta kasnije, a Kafu da postigne identičan gol kao pre sedam dana u Razgradu, tako što je promešao pet fudbalera Crvene zvezde i savladao nemoćnog Damira Kahrimana. Tomas Fibel i da je „zajahao konja“ do hrama „Svetog Save“ ne bi stigao Brazilca. O drugom golu šampiona Bugarske je izlišno pričati, šut Vandersona i očajna reakcija Kahrimana na kome se vidi da nije u formi kao prošle sezone kada je bio stub odbrane srpskog šampiona.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Posle vođstva Ludogoreca od 2:1 bilo je malo onih koji su verovali u pozitivan ishod, ali je taj pesimizam nestao samo četiri minuta kasnije kada je defanzivac gostiju Plastun za dva minuta zaradio dva žuta kartona i morao napolje. Marakana je ponovo eksplodirala, mada ponovo samo kratko, jer tada dolazimo do ključnog dela utakmice – dečje bolesti najskuplje ovog leta plaćenog igrača – Gelora Kange.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sudija Luka Banti poslao je ekipe na odmor, Crvena zvezda je trebalo da ima igrača više i od prvog minuta uz huk Delija krene po preokret, ali… Gabonac je naseo na jeftinu provokaciju kapitena Ludogoreca Đakova. Bugarin je ušao u raspravu sa vezistom Zvezde, čak ga malo i odgurnuo, i umesto da padne Kanga, vezista Zvezde uzvratio na guranje posle čega je vezista Ludogoreca pao kao „iz karabina pogođen“. Dovoljno da sudija Luka Banti pokaže Kangi crveni karton, a Gabonac odmogne Zvezdi u borbi za plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Trener Božović u šoku, igrači u šoku, navijači zanemeli…Na tribinama samo jedno pitanje „Zašto, Kanga„?

(Izvor: YouTube/Djidjomania)

Odgovor još uvek nismo dobili. Samo jasno je da vezista Zvezde ima problema sa kontrolom emocija. Temperamentan je i brzo plane. To se videlo u Bugarskoj, to se videlo i sinoć u Beogradu. Porblem koji Miodrag Grof Božović kao najveći autoritet u ekipi mora da reši. Jedna dečja bolest je klub skuupo koštala, druga će biti još paprenija. Zato takve stvari treba na vreme „lečiti“.

Gelor Kanga svojim nesmotrenim i naivnim potezom nije odmogoa drugarima samo sinoć, već i u sledećoj evropskoj utakmici u kojoj ga neće biti na terenu. Kao najskupljem i najvećem pojačanju to nije smelo da se dogodi, da u dve najvažnije utakmice u prvom delu sezone ne može da pomogne ekipi.

Vanderson, Kafu i drugari su se na kraju prošetali Beogradom i opravdali reči trener Dermendžijeva posle utakmice u Razgradu da će njegov tim lagano dati dva gola na Marakani. Dao je četiri i zasluženo prošao dalje.

Zvezda više od 2:2 nije mogla. Čak ni potpomognuta svojim sinoć najboljim igračem sa brojem „12“ – Delijama, koje su kao i uvek bile na visini zadatka. Isti broj igrača doveo je do toga da Crvena zvezda ne može da kontroliše loptu pored odličnih bugarskih Brazilaca, stvorena je samo jedna šansa i udarac Donalda. Premalo da se izbegnu produžeci u kojima se odmah videlo da Crvena zvezda nema šta da traži…

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dečja bolset i nezrelost Kange skupo su koštali crveno-bele, ali sada nazad nema. Glavu gore i sačekati žreb u petak u Nionu. I naravno, pokušati sprečiti da se iste greške ponove, nadamo se da neće i da će Crvena zvezda imati sreće prilikom žreba i plasirati se u Ligu Evrope, jer je to ono što žele svi ljubitelji fudbala u zemlji…

0
0

9 Komentara

  1. Ispričaću jedno iskustvo mog starog prijatelja fudbalskog veterana. Igra njegova ekipa FK.Dobrič protiv ekipe koja ima strašnog nezadrživog i neuhvatljivog centarfora,nikako odbrambeni igrači da ga zaustave. On veteran sedi na klupi i ubedjuje trenera**pustite me čuvaću ga da loptu ne pipne**.Trener i ostali na klupi skeptici ali povinuju se njegovim molbama i puste ga da udje u igru. Veteran se prilepi uz centarfora i narednih pet šest minuta kada je sudija udaljen i nečuje maltene nečujno, šapatom veteran mu naredja sve po spisku počev od majke pa redom. Centarfor se iznervira i i udara pesnicom veterana i naravno dobija crveni karton i isključenje. Veteran izdrža udarac i kaže treneru *jel sam vam rekao pustite me neće pipnuti loptu*.—to je ono što treneri treba da uče svoje igrače i opominju da ne nasedaju na provokacije protivnika, jer zaraditi karton u žaru borbe i nije toliko strašno ali dobiti karton na način na koji je dobio Kanga je za osudu, mada objektivno on je sada samo *alibi za neuspeh* jer i sa njim i bez njega Zvezda bi ispala jer budimo pošteni u ovom trenutku je Bugarska ekipa bolji rival.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da, verovatno zbog tog crvenog kartona Kange su ispali. Ovi ljudi 6 klasa bolji od njih! Posle 4. gola su stali…da su hteli dali bi im jos 3 lagano!

    0
    0
    Odgovori
    • ….ne lupetaj! Oni jesu bolji, ali igrac vise bi preokrenuo tok utakmice, ali ti to ne razumes jer nisi nikad sutnuo ni konzervu na ulici…

      0
      0
      Odgovori
      • Znas kako…verovatno ti igras u spanskoj primeri a u slobodno vreme komentarises po netu. Sa Kangom na trenu bi primili 6 komada, jer bi vas ubili kontrama. Ubi ga Tuta bugarin u utorak, obicno ga ubija petkom…a sad u utorak ni meni nije jasno!

        0
        0
        Odgovori
        • ….za razliku od tebe, jesam igrao…tamo gde si ti morao platiti kartu da bi gledao…. A ti ne da nisi igrao, ti ni fizicko nisi radio, to se zakljucuje po tvom shvatanju fudbala… Zamisli kakav li je jadan tvoj klubic, kad onako nadigrana Zvezda je prejaka za vas! Opet cemo vas ponizavati, a ti nastavi da kmecis….

          0
          0
        • Da sam ja premijer ove tuzne zemlje, ukinuo bi penzije i zdravstveno osiguranje…i Partizan bi igrao egal sa evropskim kremom. Cak ni tu nemate m..a da idete do kraja, ovaj secer vam daje…nama uzima i sakom i kapom, ali i dalje ne ide. Igracete sa ovim preskupim igracima po Surdulickim livadama a onda ce da dodje otreznjenje od strane UEFA. Jer u Evropi nema secera premijera…o zvezdasrbijo sa jednim i po srbinom u timu!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter