0
Ostali sportovi

TAMARA SALAŠKI: Želim polufinale u Riju

Objavljeno: 01.08.16 u 13:03

Najveće planetarno takmičenje samo što nije počelo, ostalo je još tri dana do početka Olimpijskih igara koje se održavaju u Rio de Ženeiru, a 12 dana do početka kraljice sportova.

Boje naše zemlje braniće ukupno 12 atletičara, što nas čini najbrojnijom reprezentacijom Srbije u pojedinačnom sportu.

Tamara Salaški jedna je od atletičarki koja će nastupati u Riju na 400m. Ona je pre samo par dana ostvarila istorijski uspeh kada je ušla u finale na 400m na Prvenstvu Evrope u Amsterdamu i tamo zauzela sedmo mesto.

Za njene prve Olimpijske igre ona se pripremala u Sloveniji.

– Uslovi za trening su odlični, zato smo baš i odabrali ovo mesto. Posle Evropskog par dana smo pravili pauzu i onda smo ovde krenuli sa jakim treninzima, za sada sve dobro prolazi. Moja očekivanja su da dam sve od sebe u kvalifikacijama, istrčim što bolju trku i pokušam da udjem u polufinale što bi za mene bio ogroman uspeh.

– Nakon 20 godina treniranja ovo je neverovatan uspeh i ovo je ono o čemu sam sanjala. Uzivaću u Olimpijskim igrama i pokusati da istrčim što bolju trku – rekla je Tamara Salaški.

Atletičarka AK Crvena Zvezda će na stazu izaći 13.avgusta u 01.30h (po našem vremenu), kada će imati kvalifikacije u ovoj discipline. Polufinalna trka je na program 15.avgusta od 01.35h, a finale na 400m je planirano za 16.avgust u 03.45h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter