0
ATP

POVRATAK KRALJA: Pobeda Đokovića nad Nišikorijem i poruka kritičarima za 30. Masters u karijeri! (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.16 u 23:35

Četvrti put u karijeri Novak Đoković osvojio je Rodžers kup u Torontu pobedom u finalu nad Keijem Nišikorijem rezultatom 6:3, 7:5.

Novak Đoković ponovo je na pobedničkom putu. U pravom trenutku, baš pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i napad na njegovo ostvarenje sna, a to je zlatna olimpijska medalja.

Mislili su mnogi da je u velikom padu forme posle eliminacije sa Vimbldona, ali on je opet dokazao svima da nije tako.

Četvrti put u karijeri Novak je podigao trofej Otvorenog prvenstva Kanade, čuveni Rodžers kup, a ove godine je, posle poraza od Endija Mareja prošle, u finalu savladal Japanac Kei Nišikori rezultatom 2:0 – 6:3, 7:5.

Prvi set protekao je idealno. Brejk u pravom trenutku u šestom gemu i rutinsko čuvanje svog servisa do kraja seta za vođstvo koje je dalo zamah za nastavak.

Isto tako najbolji svetski teniser nastavio je i nastavku meča, opet je došao brzo do oduzetog servisa i činilo se da će se ovo finale završiti brže nego što se očekivalo.

Ipak, tu je došlo do problema, pošto je na 3:1 Kei Nišikori zaigrao fenomenalno, jer nije imao šta da izgubi. ‘Pustio je ruku’, vratio brejk i pokazao zube, čak i poveo sa 5:4 kada je Nole servirao za opstanak u setu.

Međutim, uspeo je još jednom da pokaže svoj šampionski gen i da uzvrati, zatim u 11. gemu oduzme servis Japancu i onda u narednom iskoristi treću meč loptu za konačan trijumf i rekordni 30. Masters pehar u karijeri.

A sad, napad na zlato u Riju!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter