2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

BUGARSKI MEDIJI: Zvezda ima nešto vrednije od punog džaka para!

Objavljeno: 30.07.16 u 15:50

Krajnje zanimljivu analizu Zvezde kao balkanskog fenomena dale su naše komšije. Svi su svesni ogromne važnosti predstojećeg meča.

Ludogorec i Crvena zvezda – to su dva sveta. Prvi imaju novac, drugi imaju navijače. Prvi imaju luksuz da pogreše kada je u pitanju dovođenje skupih pojačanja, drugima se to žestoko obije o glavu. Ludogorec je redovan učesnik evropskih takmičenja, Crvena zvezda ih godinama sanja.

Utisak je da se Bugari uopšte ne brinu. Jedan novinar sajta „temasport.com“ upozorava u svom tekstu na pogubnost takvog razmišljanja.

  • –  Na Bernabeu se osećate kao na ekskurziji, u Beogradu je drugačije, huk sa tribina može da uzdrma i najveće evropske gigante. Reči igrača, trenera i uprave posle remija u Razgradu su previše optimistične, ne pravi se procena grešaka u prvom meču. „Borićemo se i pobedićemo u Beogradu“, zvuči lepo, ali kada uđu u tunel, kretaće se u paralelnom univerzumu gde sport i tehničke sposobnosti ne moraju budu odlučujući faktor.

 

Čini se da je bugarski novinar jedan od mnogih koje je veličina Crvene zvezde osvojila „na prvi pogled“.

  • – Velika je razlika između plata igrača Ludogoreca i Crvene zvezde. Velika je razlika i u klasi… Orlovi imaju više para i bolju organizaciju…Ali u jednoj stvari ih Ludogorec ne može nadmašiti.To je klub koji ima mesto u večnosti! To je klub koji privlači milione. To je nešto što Ludogorec ne može da kupi ili izgradi ili stvori. To je magija i harizma Zvezde kao kluba. Strast, emocija i neopisiva ljubav. To je Zvezda.
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter