0
Fudbal

NE TAKO SLAVAN KRAJ: Švajni rekao ‘Auf Wiedersehen Deutschland’ (FOTO)

Objavljeno: 29.07.16 u 11:34

Fudbalska reprezentacija Nemačke ponovo je ostala bez kapitena, pošto je Bastijan Švajnštajger zvanično objavio kraj karijere u nacionalnom timu.

Kapiten fudbalske selekcije Nemačke na poslednjem velikom takmičenju, Bastijan Švajnštajger, objavio je kraj svoje reprezentativne karijere.

Tako je posle Filipa Lama Nemačka ostala bez još jednog člana šampionske generacije iz Brazila sa Mondijala 2014. godine.

Novi ‘srpski zet’ je ovu odluku objavio na svom Tviter profilu uz poduže pismo i kom je kao najemotivniji momenat naveo upravo osvajanje titule šampiona sveta.

U dresu sa državnim grbom nastupao je na tri Svetska i četiri Evropska prvenstva, što mu je omogućilo da odigra rekordnih 38 utakmica na velikim turnirima, a ukupno je zabeležio 120 nastupa u dresu sa državnim grbom. Postigao je 24 gola.

Poslednje takmičenje nije bilo tako uspešno za Švajnija, pošto je igrao povređen u finišu, uz promašeni jedanasterac protiv Italije koji nije koštao ‘pancere’ prolaza u polufinale.

Ali jeste njegova kardinalna greška protiv domaćina Francuske kada je zbog igranja rukom dosuđen jedanaesterac koji je u nemačkoj javnosti okarakterisan kao ključan razlog eliminacije Nemačke sa turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter