11
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

DA LI STE ZNALI ZA OVO? Ulica FK Partizan u Meksiko sitiju! (FOTO)

Objavljeno: 27.07.16 u 17:51

Navijači Partizana verovatno bi želeli da žive baš u ovoj ulici jedne od najvećih svetskih metropola.

Sedamdeset godina duga istorija vodila je ime FK Partizan na mnoga mesta na planeti, a uspesi i sve što je u poslednjih sedam decenija stvoreno, doneli su ovom klubu još jedno priznanje, koju nema mnogo njih u Evropi, pa i svetu.

Naime, mnogi nisu znali da je jedan deo Meksiko Sitija, glavnog grada istoimene države, posvećen  najvećim svetskim fudbalskim klubovima, a u društvu Barselone, Real Madrida, Boke Juniors, River Plate, Kolo Kola, našao se i Fudbalski klub Partizan.

Ne, nije u pitanju neka aluzija na borce u Drugom svetskom ratu ili neki drugi sinonim, već jasna posveta Partizanu.

– Nedaleko od kampusa univerziteta na kom sam studirao, Tecnológico de Monterrey, Campus Ciudad de México, nalazi se naselje u kom su imena ulica davane po fudbalskim klubovima iz celoga sveta, izmeđuostalog i po beogradskom Fudbalski klub Partizan. Prvo sam pomislio da nije ime davano po nekim komunističkim junacima, ali su mi objasnili da je pravo ime ulice FK Partizan.

– Upravo tako, na našem – sa „FK“, umesto „FC“, kako se piše na španskom. Kao što vidite na mapi, ulica pored je Boca Juniors, a nekoliko mojih prijatelja je živelo u ulicama Real Madrid, Barcelona – piše na stranici ‘Balkanac iz Meksika’, momka koji je iz Srbije, a studirao je u Meksiku.

FOTO: Screenshot
FOTO: Facebook / Balkanac iz Meksika
FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot

Time je ova ulica postala jedno mesto više koje će bilo koji navijač Partizana morati da poseti u eventualnoj poseti ovoj svetskoj metropoli.

1
0

11 Komentara

    • Pazi,samim tim sto je glodar, pa jos do jaja, ima tesko detinjstvo…Nije ni cudo sto je kreten, i uporno ostavlja ketenske komentare…

      0
      0
      Odgovori
  1. Neki ce se ovom iscudjavati a meni to uopste nije cudo jer dugo pamtim pa mogu i da podelim to sa vama. U sezdesetim godinama proslog veka kad je Partizan bio trostruki sampion velike Juge, on je bio smatran klubom najvise svetske klase. Kao takav pravio je letnje turneje po Srednjoj i Juznoj Americi i neretko ucestvovao na izuzetno jakim turnirima. U Mexiko Sitiju je nakon prvog svetskog sampionata odrzanog u Meksiku odrzan je cuveni Heksagonal turnir na me su ucestvovali Gvadalahara,tada sampion i stvarno jedan od najboljih klubova Latinske Amerike, potom Botafogo, Reprezentacija SSSR…. PARTIZAN je osvojio taj gigantski turnir pobedivsi u finalu Sovete na penale. Taj trofej je i sada u Partizanovom muzeju. Partizan je posle igrao i egzibiciju u Brazilu i ponovo tukao slavnog Botafoga… Eto, zasto je FFP toliko cuven i popularan u celoj L. A.,u Meksiku posebno,a gotovo nista manje i u J. Americi gde je na svojim turnejama nekada pobedjivao svetske tadasnje gigante Penjarola, Nacionala, Kruzeira, Botafoga, Santosa….
    Moguce su ovde neke nepreciznosti,ali ovo je sve deo velicanstvene istorije naseg velikana. Bile su to godine velikih slavnih dana koji su nagovestavali nesto veliko od nadolazecih tzv. Zlatnih Partizanovih bebe iz prve polovine sezdesetih 20.stoljeca.

    0
    0
    Odgovori
  2. NAJVECA SPORTSKA INSTITUCIJA SRBIJE FK PARTIZAN !!! Mada i ganferi imaju SIGURNO tamo neku gancimalu pored fekalnog „bazena“ tj. kupalista kao stvoreno za njihhhh .!. XXAAXXAA .!. Svakom’ po zasluzi, neko je MI, a ganci su ONI !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter