0
Ostali sportovi

TUR DE FRANS: Kris Frum odbranio titulu!

Objavljeno: 25.07.16 u 09:08

Britanski biciklista Kris Frum pobedio je na ovogodišnjoj Trci oko Francuske, što mu je treći trijumf, a drugi uzastopni na najprestižnijoj bicikističkoj trci na svetu.

Vozač ekipe Skaj je na Tur de Fransu trijumfovao i 2013. i 2015. godine. On je ujedno postao i prvi britanski biciklista koji je tri puta pobedjivao na Tur de Fransu, a tek osmi, ne računajući Lensa Armstronga, koji je osvojio tri ili više titula na Turu.

Frum je, takodje, i prvi biciklista koji je uspeo da odbrani titulu još od 1995. godine kada je to uradio Migel Indurain.

Britanski biciklista je 103. izdanje Tur de Fransa završio sa četiri minuta i pet sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Francuza Romena Bardea. Treće mesto zauzeo je Kolumbijac Nairo Kintana.

Frum je na početku današnje, poslednje etape Tura od Šantilija do Pariza, duge 113 kilometara, sa svojim klupskim kolegama podelio pivo i šampanjac, što je bio uvod u veliko slavlje.

– Bilo je ovo neverovatnih nekoliko nedelja. Snaga tima je bila fenomenalna. Ostao sam bez teksta – rekao je Frum za britanske medije posle trke.

Nakon što je primio pehar, Frum je uzeo mikrofon i izgovorio samo četiri reči: – Živeo Tur, živela Francuska.

Na današnjoj, 21. etapi pobedio je nemački biciklista Andre Grajpel, što mu je prva pobeda na ovogodišnjem Turu.

– Ne mogu da opišem koliko sam ponosan. Ne postoji bolje mesto za pobedu od ovog, od Jelisejskih polja – rekao je Grajpel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter