0
Fudbal

HRVATI NE PRISTAJU: Teško do regionalne lige!

Objavljeno: 25.07.16 u 19:42

Sve su prilike da će priča oko regionalne fudbalske lige na kraju i ostati samo – priča.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, nedavno je gostujući na TV Arena sport pričao o ambicioznom projektu regionalne lige i o njegovom značaju za ceo Balkan. Međutim, u Hrvatskoj postoje fudbalski radnici koji se protive toj ideji. Jedan od onih koji sa sumnjom gledaju na taj projekat je i Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza. Zagrebački „Večernji list“ preneo je njegovu, ne tako obećavajuću, izjavu.

KOKEZA POTVRDIO; U planu je Regionalna liga, šampionu lepe parice…

– Ideja o regionalnoj ligi postoji već desetak godina, i o njoj sam sa čelnicima federacija iz našeg regiona razgovarao još dok sam bio predsednik Udruženja hrvatskih prvoligaša. Jedna od ključnih stvari je – šta želi UEFA. Na primer, da li kalendar takmičenja, kao i disciplinski propisi mogu da se usklade sa Uefinim. Uz to, nije poznata ni finansijska pozadina celoga projekta, što dodatno pojačava njegovu maglovitost. Mi, kao Savez, nemamo ništa protiv te ideje, to smo i rekli na nedavnom sastanku u Moskvi, međutim, nismo dobili nikakvu ponudu o regionalnoj ligi, pa stoga nismo o tome ni razgovarali sa našim klubovima“, rekao je Vrbanović.

HOTSPORT ANALIZA: Regionalna liga veća utopija ili spas fudbala na Balkanu? (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Pripremio: Stefan Stupar

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter