2
Reprezentacija

Fudbal, Qualifications for UEFA EURO 2012.Serbia Vs. Estonia.Nemanja Vidic, react.Belgrade, 08.10.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VREMEPLOV: Najčudniji gol koji je Srbija primila, a jedan čovek zbog promašenog penala nezasluženo postao persona ‘non grata’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.16 u 23:55

Vremeplov nas vraća u 2011. godinu i meč kvalfikacija za Evropsko prvenstvo posle kog je Srbija ostala bez plasmana.

Taj kvalifikacioni ciklus ostaće upamćen po svemu, samo ne po dobrom fudbalu Srbije. Zauvek će ostati gorak ukus prekinutog meča u Đenovi i žestoke kazne za „orlove“, pa sve preko poraza od Estonije u Beogradu i gola Dareta Vršića sa skoro 40 metara za krajni debakl, ne odlazak na Evropsko prvenstvo.

I pored kazne oduzetih bodova i poraza od nejake fudbalske „sile“ sa Baltika, naš tim je imao šansu da se plasira u baraž za EP. Bilo je mi ili Estonci, a da bi bili mi bilo je potrebno savladati Sloveniju u Mariboru. Nade su bile velike, ali…

Srbija je po ko zna koji put podbacila kada je to bilo najpotrebnije. A tada je stvarno bilo. Ipak, ponovo igra ispod svakog nivoa. U nadoknadi vremena Ukrajina i Poljska još nisu bile tako daleko kao slobodan udarac za Slovence sa skoro 40 metara, ako ne i više. Zalet je uzeo Dare Vršić, opalio po lopti i savladao očajnog Bojana Jorgačevića. Rezultat je bio 1:0, a cela Srbija u šoku, bio je to sigurno najbizarnije primljeni gol u istoriji srpskog fudbala.

(Izvor: YouTube/M O C R E E P A. VIDEO EDITING)

Pokušao je naš tim tada izmenama da napravi nešto više, a do izjednačenja je mogao u 63. minutu, ipak Nemanja Vidić je uzeo loptu, loše šutirao, Handanović pročitao i „pakao je počeo“. Srbija je poražena sa 1:0, a kao glavni krivci obeleženi su Jorgačević i Vidić. Zvezda Mančester junajteda je posle toga bez razloga bila napadnuta od strane medija posle čega se završila reprezentativna karijera jednog od najpoznatijih fudbalera Srbije svih vremena.

(Izvor: YouTubeSportski zurnal)

0
0

2 Komentara

  1. Никако незаслужено! Не интересује га репрезентација као и Коларова!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter