0
AdmiralBet ABA Liga

SLAVNO PREZIME U CEDEVITI: U Zagreb stiglo veliko pojačanje, Hrvati žele da mu daju pasoš

Objavljeno: 23.07.16 u 17:13

Cedevita će i ove godine biti jedno od najvećih favorita u košarkaškoj regionalnoj ligi.

Dejvid Stokton, sin slavnog plejmejkera Jute i nekadašnjeg ‘Ol Star’ igrača Džona Stoktona, novi je organizator igre zagrebačke Cedevite, objavio je hrvatski šampion.

– Sjajan momak, karakteran košarkaš, brz, izuzetnog osećaja za asistenciju… Važno je istaći da smo potpisali na tri godine i da na njega računamo dugoročno. Siguran sam da će Dejvid rasti u Cedeviti iz utakmice u utakmicu i da će se kod nas profilisati kao vrhunski plejmejker – rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Ako je sudeći po njegovom ‘pedigreu’, odnosno, genima, verovatno će zagrebačka publika imati šta da vidi. Euforija je zahvatila i Mamića, koji se nada da bi Dejvid preko majke Nade Stijepović mogao da dobije hrvatski pasoš i zaigra za ‘kockaste’.

– On zbog majke može relativno brzo dobiti hrvatsko državljanstvo, a već je izrazio želju da bi u budućnosti mogao biti na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji – najavio je Mamić.

Dejvid Stokton do sada nije imao veći profesionalni ugovor, osim desetodnevnog u Sakramento Kingsima kada je i debitovao u NBA ligi, a završio je Univerzitet Gonzaga, posle čega je dva puta igrao u razvojnoj ligi za Sakramento.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter