0
Fudbal

NA DANAŠNJI DAN: Brazil pobedio Boliviju, ‘Delfini’ potopili Rumune (FOTO)

Objavljeno: 21.07.16 u 08:48

Evo šta se sve dogodilo u svetu sporta na današnji dan, 21. jula.

1930. – Na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju, odigrana poslednja utakmica u grupi 2. Brazil protiv Bolivije je odigrao rezultatom 4:0 i time napravio konačan raspored ekipa u toj grupi. Na prvom mestu je bila reprezentacija Kraljevine Jugoslavije sa maksimalnih 4 boda a iza njih Brazil sa 2 boda (pošto su izgubili od nas rezultatom 2:1). Čekalo se još na rasplet utakmica u ostalim grupama da bi se saznalo ko će praviti društvo našoj reprezentaciji u polufinalu.

index 21

1966. – Na 8. Svetskom prvenstvu u fudbalu, u Engleskoj, lideri grupa su nastavili sa utakmicama u odličnom tempu, nastavljajući da „kažnjavaju“ svoje protivnike. Engleska – Francuska 2:0; Zapadna Nemačka – Španija 2:1; Mađarska – Bugarska 3:1 i SSSR – Čile 2:1. U nokaut fazu su se kvalifikovale reprezentacije Engleske, Argentine, Severne Koreje, Portugala, Mađarske, SSSR-a, Urugvaja i Zapadne Nemačke. Na opšte zaprepašćenje, aktuelnog prvaka – Brazila, nije bilo u nastavku turnira. Ispao je zahvaljujući porazima od ekipa Mađarske i Portugala.

index 2

1979. – Rođen Andrej Voronjin,ukrajinski bivši profesionalni fudbaler. U Borusiju Menhengladbah je došao 1995. godine da bi nakon pet godina prešao u Majnc, gde je odigrao tri odlične sezone. Nakon toga, odlazi u Keln pa u Bajern Leverkuzen za koji je, u tri sezone, odigrao 92 utakmice i postigao 32 gola. Taj odličan ritam igre ga je i odveo na Svetsko prvenstvo 2006. godine. U Liverpul dolazi kao zamena za Luisa Garsiju ali se nije najbolje snašao pa odlazi u Hertu godinu dana na pozajmicu. Za njih je odigrao 20 utakmica i postigao 11 golova. Nakon povratka u Liverpul, odlazi da igra za Dinamo iz Moskve. Godine 2015. je zvanično „okačio kopačke o klin“.

index

2011. – Na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, u Šangaju, nastavljeno takmičenje po grupama. Španija – Crna Gora 7:9; Mađarska – Kazahstan 16:5; Australija – Kina 12:7; Srbija – Rumunija 12:5; Kanada – Hrvatska 4:11; Brazil – Japan 11:13; Južnoafrička Republika – Nemačka 8:16 i SAD – Italija 5:8. Prvoplasirane ekipe u svojim grupama su išle direktno u četvrtfinale i čekale pobednike iz baraža.

1

Pripremio: Ivan Gajin

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter