39
Domaći fudbal

FOTO: YouTube

LIGA EVROPE: Drama u Poljskoj, Zaglembje izbacilo Partizan na penale (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.16 u 23:50

U revanš utakmici drugog kola kvalfikacija za Ligu Evrope Partizan je poražen od Zaglembja posle penala 4:3 (0:0).

Bez golova je bilo u Beogradu. Bez golova je bilo u Lubinu. Odlučili su penali, Zaglembje ide u treće kolo kvalifkacija za Ligu Evrope, a ove godine je Partizan od srpskih klubova već u julu završio takmičenje. Borio se Partizan, ali za 180 minuta nije uspeo da da jedan gol i neminovna je bila eliminacija.

Prvo je na utakmici zapretilo Zaglembje u 11. minutu, bio je to težak pokušaj i sjajna parada Šaranova. Posle tog pokušaja više se igralo na sredini terena, a vredna pomena je bila situacija u kojoj se Radović našao na travi u kaznenom prostoru Poljaka, ali sudija nije pokazao na „belu tačku“. Partizan je prvi put zapretio u 43. minutu kada je centrirao Mihajlović, a Gogua glavom šutriao preko gola.

Ni u drugom poluvrmenu nismo gledali ko zna kakav fudbal. Zaglembje je prvo zapretilo udarcem glavom Dabrovskog, ali je lopta završila daleko od gola. U 61. minutu Poljaci su imali najbolju šansu. Šutirao je jedan od fudbalera domaćeg tima, a lopta je zakačila Evertona i stativu i završila u gol autu. Partizan je ozbiljnije zapretio u 77. minutu kada je sa distance pokušao Radović, lopta je zakačila Čotru u odbrani Zaglembja i otišla pored gola.U 81. minutu „tukao“ je i Mihajlović, ali pored gola. Do kraja utakmice nije bilo golova, te kako je ponovljen rezultat iz Beograda otišlo se u produžetke.

U prvom produžetku tri sjajne šanse. Prvi je zapretio Partizan u 94. minutu kada je centrirao Mihajlović, a Brašanac zakasnio da loptu samo utera u mrežu. Samo minut kasnije pokušalo je i Zaglembje, ali je lopta otišla pored gola. Najveću šansu domaćin je imao u 104. minutu kada je pucao Januš, Šaranov odbranio, na loptu naleteo Vlaško, ali je pored gola. Sjajnu priliku Zaglembje je imalo i u drugom produžetku kada je Vulićević loše intervenisao, a Tošik sa „penaltika“ prebacio gol. Partizan je do pobede mogao u 118. minutu kada je Brašanac loptu ubacio u peterac, golman domaćih je kratko odbio, ali mladi Vlahović nije uspeo da je gurne u mrežu. Usledili su penali.

Prvi izvođač bio je Bršaanac, ali je loptu poslao preko gola. Janus je sa drue strane bio precizan 1:0. Izjednačenje Partizanu doneo je velemajstor Ilić. Guldan je ponovo doveo u vođstvo Zaglembje 2:1. Po sredini do izjednačenja je vodio Đuričković. Šaranov je uspeo potom da odbrani šut Todorovskog. Janković je prvi put doveo u vođestvo ceno-bele 3:2. Vozniak je ipak doneo izjednačenje. Mladi Mihajlović je promašio, to jest odbranio je golman Zaglembja. Vlaško je bio precizan i sa 4:3 Zaglembje se plasiralo u narednu rundu gde ga čeka duel sa Sonderlijskom.

(Izvor: YouTube/AM Video7S)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Zaglebje – Partizan 0:0 – penali: 4:3
Prvi meč 0:0

Lubin.
Stadion Zaglebja.
Sudija: Anatolij Abdula (Ukrajina).
Žuti kartoni: Čotra, Voznijak (Zaglebje).

Penali:
Zaglembje: Janus, Guldan, Vozniak, Vlaško.
Partizan: Ilić, Đuričković, Janković.

Zaglebje: Polaček, Todorovski, Guldan, Dabrovski, Čotra – K. Pjatek, Kubicki – Voznjak, Rakovski (od 61. Vlaško), Janoška (od 74. Janus) – L. Pjatek (od 101. Tošik)
Partizan: Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac – Janković, Radović (od 91. Ilić), Mihajlović – Đurđić (od 70. minuta Vlahović).

[/stextbox]

0
0

39 Komentara

  1. Gdk se prepozna po svom pisanju..Pokazivanjem zavisti,ironije i tesko podnoseci rezultate svog malog partizana,primoran je da to pokazuje na portalima..Za njega jedan savet od nas normalnih….Ili menjaj klub za koji navijas ili poseti doktora,posto tvom klubu ne predvidjaju lepu buducnost..

    0
    0
    Odgovori
  2. Sudije dobro odigrale meč, jedan nezna da deli kartone kako treba, a drugi ne vidi loptu u autu, slepci, a partizan na vreme da rastera upravu, Vszura sa komplet ekipom napolje iz partizana, nije za takve partizan, beć metla u ruke i uredjivanje parkova,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  3. Odlicno je Djani Curcic objasnio situaciju, PRAVI Grobari Cira, Tumba, Bjela..su videli PRVI NAZADNI PLAN sa Svetinjom i trojancima ubacenim za „OPROST DUGA“ PRETHODNIH „UPRAVA“ ..

    0
    0
    Odgovori
  4. Od 30 komentara 18 od strane navijaca svetskog i evropskog sampiona iz 91′.Naravno 18\18 zluradih komentara.Radujte se do cetvrtka,a vec na pola avgusta gledacete i svoj klub samo u JSL
    ,nazalost. Klub koji je doziveo da vodi Kokezu na gostovanja nije zasluzio bolje od ovoga.

    0
    0
    Odgovori
  5. ОДАКЛЕ ДРЖАВНОМ ПРОЈЕКТУ ИЗ ЗАГЛЕМБЈА ПАРЕ ЗА ЧОТРУ И ТОДОРОВСКОГ ?

    ЗАШТО ПАРТИЗАИУ НИЈЕ ДОСУЂЕН ПЕНАЛ ПРОТИВ НЕКОГ ПОЉСКОГ КЛУБА 50 ГОДИНА ?

    ЗАШТО ЈЕ ВУЧИЋ НАРЕДИО ВАЗУРИ, ВАЗУРА ИЛИЈЕВУ А ИЛИЈЕВ ТОМИЋУ ДА ЛЕОНАРДО ОСТАНЕ У БЕОГРАДУ ?

    КО ЈЕ ВУЧИЋЕВ ЧОВЕК У КЛУБУ КОЈИ САБОТИРА ПРОНАЛАЖЕЊЕ КРТИЦЕ И ИШЋЕРИВАЊЕ ЂАВОЛА ?

    ТО СУ САМО НЕКА ОД ПИТАЊА АЛИ ПОЛАКО ИМА У АВГУСТУ И ТАЈ КУП ФАДИЉА ВОКРИЈА У ГЊИЛАНУ, ДЕЛЕ СЕ БАКЉАВЕ ПА ЋЕМО ВИДЕТИ.

    0
    0
    Odgovori
  6. Predsedniče saveza, molim vas da dobro razmislite da sledeća sezona počne u maju sa dva kruga kupa do kraja juna i obavezno uvesti super kup da jednostavno mnogo ranije podignemo formu. Nismo mi velesila pa da počinjemo kad i nemci i španci već moramo mnooogo ranije. Da ne slušamo opravdanja kvazi uprava da su naši protivnici u boljoj formi od nas. Najiskrenije vas molim da se ozbiljno pozabavite ovom tematikom jer ovo je sramota da ispadamo u julu!

    0
    0
    Odgovori
  7. Zaglavila se groblja u Zaglebju…prodao vas Ilijev,tamo je igrao fudbal,tamo vas odveo na pripreme i tamo ste i ostali na kupanju.

    0
    0
    Odgovori
  8. Realno, sudije nisu polozile ispit, jad i beda od njihovig znanja, kada je djurdjicu krv potekša na glavi to je bilo za crveni a ne zuti ksrton, pomocni sudija pored ociju slep, ne vidi loptu koja izlazi u aut,slepac, nisu oni za evropska sudjenja,i livada bi im bila vrh izgleda, ali zato nema opravdanja, sa ovakvim timom tesko da bi napravili kakvo iznenadjenje u evropi,eto vam sada JSL i KUP i to vam je puno. Dovedite vi gol igraca,ili lepo pakujte kofere pa pravac izlazna vrata iz Humske,bez povratka u kancelarije,i tribine za vas veliko gostoprimstvo. No videcemo uskoroo i zvezdino znanje i ispadanje,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
    • Evo tipicnog grobara.Ako je tebi sudija kriv za ovu utakmicu,momentalno da prestanes da pratis fudbal jer se jednostavno ne razumes u ovaj sport.Apsolutno svaki gost bi voleo i prihvatio da ima sudjenje kao sto je sinoc imao partizan jer je svaka sporna odluka isla u njegovu korist,ako je uopste i bilo spornih situacija.Sudija je vise navlacio na strani partizana ali ti i ostali ostrasceni navijaci to ne primecujete jer ste navikli u nasem prvenstvu da vam sviraju nepostojece penale,da vam pustaju golove iz ofsajda,da iskljucuju protivnicke igrace kad nemate rezultat ali to ovde nema,to je Evropa.Slicni ste kao i onaj sinocni komentator sa Arene,verujem da je plakao posle meca.Ako je ono profesionalnost u vrsenju prenosa,tada bi i ti mogao da budes komentator,sa tim svojim ne znanjem i ne poznavanjem pravila sporta o kome pises.

      0
      0
      Odgovori
    • Da zadnjih 10 godona niste imali sudije u JSL, koje su bile sve, osim realne, navlaceci na stranu partizana, znali bi da se nosite sa sudijama u Evropi… Ovako, mozda sledece sezone, rodjaci…

      0
      0
      Odgovori
  9. Ajoj kukala nam majka ostadosmo bez nekoliko miliona evra od evropskih utakmica a još treba platiti 2,5 miliona penale za Živkovića. Ljudi spremite se za katanac.

    0
    0
    Odgovori
  10. Dok se vi prepucavate uzese i vama i meni i pare i obraz i dostojanstvo.I nije samo fudbal u pitanju.Videcete dokle ce Zvezda stici.Ispasce i rasprodace sve domace sto valja a zadrzati strane polutane koji su placeni debelo preko svoje vrednosti.U svaki ugovor za stranca se neko debelo ugradio kao sto ce i za prodaju nase dece.Pare ce nestati i jednima i drugima .A mi cemo i dalje da zvalavimo ko je ispao u prvom a ko u drugom kolu kvalifikacija.Otvorite oci ljudi.Prodase nas sve za nista.

    0
    0
    Odgovori
  11. Nista se nije desilo sto nismo mogli da ocekujemo. Trener koji je umislio da je Ferguson, pa izbacuje i ubacuje igrace iz tima kako i kada mu se prohte, direktor ispao pravo iz Mapet soua, pogodan za novinare da mogu da se sprdaju i smeju na konferencijama, neunistivi Vazura koji je za razliku od prve dvojice iako fudbalski neuk ipak shvatio na vreme da necemo proci ni ove amatere, pa se vec ogradio rekavsi da Evropa i nije prioritet, podrska sa tribina, izrazena u fiksnoj mesecnoj rati, koja ne sme da kasni, opozicija koja zeli da preuzme klub, olicena u liku Novaka Nedica, koja valjda ima zelju da dotuce ono sto je ostalo od Partizana… I tako u nedogled bez ijedne svetle tacke. Mi koji smo nemocni, a dusa nas boli za Partizanom, mozemo samo da se krstimo, pitamo da li je moguce da se na terenu najmanje bore Bogosavac i Mihajlovic koji imaju 20 godina i zasto od devet bombi nadmenog sportskog direktora, cak njih sest sede pored nas na tribinama. Ali ima i jedna lepa stvar u svemu, Bilja Siti je videla Poljsku i pazarila divne krpice, za jesenju modnu sezonu, ipak nije sve tako crno.

    0
    0
    Odgovori
  12. Cestitam ovndm grobaru do koske ispadanje iz evrope,upravo u onom kolu gde su ismevali Zvezdu prosle godine!I cestitam vam ispadanje,a sezona kupanja jos uveliko traje!Hahaha .I. kao sto grobdar do koske pise,hahaha,ne shvatate da uise zabadate nos u Zvezdino dvoriste nego u vase,zato vam se vraca sve!’Ajmo Vojvodino,drugi po velicini kluba u Srbiji posle C.Zvezde.Crveno belo vlada!

    0
    0
    Odgovori
  13. Eee moj tomicu slepce jedan. Eto vam leonarda i radovica nek igraju sad protiv backe i radnika. Eeee izbacilu ste milinkovica. Lopovi

    0
    0
    Odgovori
  14. Ma sta vas briga,sledece sezone ima ponovo kvalifikacije za LE i mozda dobijete protivnika sa Gibraltara i prodjete u produzecima.

    0
    0
    Odgovori
  15. Cekajte,a sta cemo sada,zar nije rekao onaj,do sad nevidjeni igrac na nasim prostorima,da dolazi da igra Evropu…mislim na nekog brazilca,baljda bese Leonardo ili Mikelandjelo,neka od tih nindza kornjaca.Bombe Iglice Ilijeva su ipak petarde,kao i velikog strucnjaka Tomica.

    0
    0
    Odgovori
    • Samo se vi radujte sitne duse gurbetske, brzo cete i vi za nama jer onaj „LUDOGOREC“ ce vam ocitati „parastos“ veoma lako, pa cete i vi stici na vreme na kupanje

      0
      0
      Odgovori
      • Opa, tu si? Xaxaxaxa, ajmo sad jedna analiza utakmice: Vuchic, Chovic, Kokeza, limenke i bankomati… XAXAXAXAXA
        Bash si glodar do daske

        0
        0
        Odgovori
  16. nije lepo smejati se tudjoj nesreci, al je prilika izvanredna…pa ni psenica nije pozutela a vas nema vise… eto vam vas kairat

    0
    0
    Odgovori
  17. Cestitam naprednoj upravi Partizana zajedno sa njihovim marionetama Tomicem i Ilijevim na ne prolazu.Lepo rece Vazura da LE nije prioritet vec titula koju necemo nikad osvojiti u ovoj Kokeza super ligi.
    Tomic i Ilijev da imaju i malo obraza kao sto nemaju vec veceras bi podneli ostavke,zajedno sa naprednom radnom grupom,ali taj film na zalost necemo gledati,vec cemo verovatno slusati price za malu decu kako ce to biti bolje kad Leonardo udje u formu u koju nazalost nece nikad uci.
    Ovo se moze resiti tako sto cemo naprednu bagru iz uprave oterati motkama i to zna se kakvim.

    0
    0
    Odgovori
    • Auuu,sine,zar je opet Vucic kriv za sve u vasem jadnom JSD,pa i za ovu bruku.Izgleda da je Vucko branio penale protiv vas ili je naredio kapitenu i zutokljuncu da promase.Doveli ste 10-tak pojacanja po svojoj meri i opet kukate na ploiticare.Kako vas bre nije sramota,mislite da ce Ilijev i Tomic da vole vise politicare od kluba koji ih je ucinio bogatim i poznatim ljudima.Super liga nije ni startovala a vec je nazivas Kokezinom,a on vam dao pare da sredite stadion ali verovatno za neki koncert na jesen.Dok je bila Toletova superliga tad vam je bilo sve potaman,kad ste krali i otimali,sve zivo,bez ikakvog kvaliteta a sad unapred kukate.

      0
      0
      Odgovori
  18. Traze se hitno strucnjaci da reanimiraju go.nara do koske,decko je na aparatima jer je najvece zlo srpskog fudbala ispalo jos u sezoni kupanja.

    0
    0
    Odgovori
  19. Alo,glodarcici,pa sezona kupanja je tek pocela a vas nigde…sve se vraca,sve se placa,sto drugom pozelis lose a kasnije ga prozivas,iako je bolji i veci od tebe,neuporedivo.Prava takmicenja pocinju u septembru a vi ispadoste u Julu…dje vam je ta Evropa,sabani…

    0
    0
    Odgovori
  20. Ovo je tuga,toliko losa igra,Tomic je ocajno postavio igru,trener Zablebja je odigrao simultanku sa zelenim Tomicem,uzas!

    0
    0
    Odgovori
  21. Па шта сте очекивали фрањевци???? Сад ће глодари,гробари,пензионери,гдсп и остали олош до коске да кука како нису имали среће!! Не тотови ви сте имали среће да не примите гол а после 210 минута кад га и не дате нема европа ноно појела маца!! До душе нису ни Пољаци дали гол ал су прошли даље!!!ХАХАХАХАХАХААХААААААА

    0
    0
    Odgovori
  22. Bas mi je drago sto je mali prepotenko promasio odlucujuci penal jer je najvise ponizavao protivnike,svojim izjavama prethodn e nedelje a velicao svoj tim,bez pokrica.Rekao sam juce,da se pitaju Poljaci a ne vi i tako je bilo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter