in ,

JUSEIN BOLT: Ako varaš bićeš kažnjen!

Svetski rekorder i višestruki olimpijski šampion Jusein Bolt rekao je da veruje da će suspenzija ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru uplašiti mnoge da čak i razmišljaju o dopingu.

– Ako varaš i ako ideš protiv pravila, bićeš kažnjen. To je poruka. Nadam se da će ovo uplašiti mnogo ljudi i poslati snažnu poruku – rekao je Bolt novinarima u Londonu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako potvrdio suspenziju Medjunarodne atletske federacije (IAAF).

Bolt nije želeo da posebno govori o ruskim atletičarima.

– Neću ja da komentarišem da li neka odluka ispravna ili ne. Tužan sam, ali postoje pravila. Da li mislim da ih je trebalo suspendovati? Nemam komentar. Pravila su pravila – naveo je svetski rekorder.

Bolt bi upravo zbog dopinga svog sunarodnika Neste Kartera mogao da ostane bez zlatne medalje osvojene u štafeti 4×100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

– To bi bilo razočaravajuće, ali šta ja mogu da uradim povodom toga? Kao što sam već rekao, postoje pravila – rekao je Bolt.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
  1. Slazem se da bi trebalo postovati pravila,ali problem ovde je viseslojan. Pre svega,nema logike da trpi npr. bacac koplja,ako se dopingovala skakacica u dalj…Ko se dopingovao zasluzuje suspenziju,ali nije u redu da bude suspendovana cela atletska ekipa. Drugo,poznato je da Amerikanci ne podlezu doping kontrolama MOK,a svi znamo da cak ni zvanican sat nije merodavan ako neki Amerikanac mora da osvoji zlatnu medalju…Dakle,pravila postoje za jedne,a ne postoje za druge i samim tim prestaju biti pravila. Sve u svemu,ovakva odluka suda je skandalozna,bas kao i ona u vezi slucaja „dron“,politicka je i antisportska.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘ASOVI’ TENISKIH TERENA: Rakitić redovno ‘delje’ Dragutinovića, bar tako Hrvat kaže (FOTO)

LIGA EVROPE: Drama u Poljskoj, Zaglembje izbacilo Partizan na penale (VIDEO)