0
Domaći fudbal

REGIONALNA LIGA: Dejo sumnjičav, Zahovič kategorično protiv „jugoslovenske“ lige

Objavljeno: 20.07.16 u 19:17

Juče se pojavila vest da će UEFA podržati i finansirati projekat regionalne lige u fudbalu, u kojoj bi igrale ekipe iz bivše Jugoslavije.

Danas su na tu vest reagovali čelni ljudi iz regiona i mišljenja su da taj projekat nema budućnost.

– Regionalna liga teško može da zaživi. Malo je termina. U većem delu ne da se može igra zimi. Da su vremenski uslovi drugačiji, moglo bi se organizovati jedno takvo takmičenje. Takođe, pitanje je da li bi UEFA priznala to prvenstvo, koje ne bi značilo ništa bez takmičarskog naboja. Naravno, tu se postavlja i pitanje bezbednosti. Gorelo bi i verovatno bi bilo problema. S druge strane, da se igra bez podrške navijača čemu bi služila pomenuta liga. Što bismo radili s našim prvenstvima. Ima dosta stvari protiv. U Crnu Goru svake sezone od UEFA uđe od 700 hiljada do milion i 150 hiljada evra kroz evropske kvalifikacije, a još 200 hiljada ukoliko neki klub prođe dalje. To je veliki novac za naše klubove, koji od toga praktično žive, zaključio je Dejo.

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: UEFA nudi milione za bratstvo i jedinstvo!

Zlatko Zahovič, legendarni slovenački fudbaler i sportski direktor Maribora, smatra da je regionalna liga odlična ideja, ali ako zaista bude liga klubova iz regije, a ne samo iz bivše Jugoslavije.

KREĆE REGIONALNA FUDBALSKA LIGA: Ko će biti šampion? (ANKETA)

– Šta znači reč regionalna liga? Kakva je to liga? Ako se radi o ideji da klubovima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, ali i iz Austrije, Grčke, Bugarske, Mađarske, koji su ispali iz evropskih takmičenja, damo priliku da na proleće igraju između sebe, onda nemam ništa protiv. Smatram da je to odlična ideja. Ali, ako se termin regionalni odnosi isključivo na klubove iz bivše Jugoslavije, onda sam izričito protiv. Ne vidim zbog čega bi Slovenija trebalo da učestvuje u tome, rekao je Zahovič za Index.hr.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter