0
Vremeplov

VREMEPLOV: Najbrži nokaut „Gvozdenog Majka“ u karijeri, noć kada je „samleo“ Frejzera (VIDEO)

Objavljeno: 18.07.16 u 00:05

Bio je jedan on najvećih boksera teške kategorije svih vremena. Proslavio se ekspresnim nokautima, ovaj je bio njegov najbrži.

Majk Tajson je ostavio dubok trag u svetu boksa. Bio je surovi nokauter, koji je tokom karijere „izgubio kompas“, ali je uz pomoć vere uspeo da se vrati na pravi put.

Imao je veliki hendikep za jednog teškaša, jer je bio visok samo 178 centimetara, ali je to nadoknađivao odličnim kretnjama i neverovatnom agresivnošču.

Postao je poznat kao mašina za nokaute, a u prvih 19 mečeva nijedan protivnik nije dočekao kraj meča.

Do 25. u karijeri, kada je boksovao sa Frejzerom, već je zabeležio 21 nokaut, a jednom mu je protivnik predao meč.

Došao je red na Marvisa Frejzera, sina daleko poznatijeg Džoa.

Bio je to Frejzerov 19. meč, a do tada je imao samo jedan poraz i to od Lerija Holmsa, koji je, takođe, bio svetski šampion u teškoj kategoriji.

Desilo se nešto što gledaoci najmanje vole, a televizijski producenti čupaju kosu na glavi.

Kako je meč krenuo, Majk je počeo sa napadima. Pogodio je je desnim aperkatom i ostalo je samo da dotuče protivnika. Marvis je pao i nije bilo šanse da ustane, pa je sudija brojao samo do pet.

Kada je sve bilo gotovo, na satu je prošlo samo dvadesetak sekundi, što je najbrži Majkov nokaut u karijeri.

U svom 28. meču „Gvozdeni Majk“ je postao svetski šampion u WBC verziji. Kasnije je tom pojasu dodao i one u WBA i IBF verziji.

Karijeru je završio sa 39 godina, porazom od Kevina Mekbrajda. Na 56 mečeva imao je samo šest poraza, pet nokautom, a čak 44 puta rušio je svoje protivnike. 

(Izvor:youtube/Boxings Greatest)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter