2
Odbojka

FOTO: STARSPORT

SVETSKA LIGA: Srbija je demolirala Brazil i osvojila milion dolara posle pet poraza u finalima

Objavljeno: 17.07.16 u 22:20

Odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji osvojila je Svetsku ligu, pošto je u finalu savladala Brazil 3:0 (25:22, 25:22, 25:21).

Srbija je demolirala Brazil. Srbije je posle pet poraza u finalima najzad osvojila Svetsku ligu i tako je generacija koju predvodi Nikola Grbić unela poslednji trofej u vitrinu koji je nedostajao. Naš tim do nogu je potukao „karioke“ i pokazao svetu da će nepravedno odsustvovati sa Olimpijskih igara u Riju.

„Orlovi“ su sjajno kontrolisali blok i odbranu, u napadu su naši igrači bili nezaustavljivi i zasluženo su osvojili milion dolara, koliko iznosi nagrada za šampiona. Najefikasniji u našem timu bio je Marko Ivović sa 16 poena, Dražen Luburić je osvojio dest, Uroš Kovačević devet, Srećko Lisinac osam i Marko Podraščanin sedam. Kod Brazilaca se istakao Valas de Souza sa 18 poena, ali to nije bilo dovoljno da se savlada sjajna Srbija koja je blistala na završnom turniru u Poljskoj.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Brazil 3:0 (25:22, 25:22, 25:21)

Krakov – Dvorana: Tauron Arena. Gledalaca: 13.600. Sudije: Juraj Mokri (Slovačka), Andrej Zenovič (Rusija). Trajanje meča: 98 minuta.

SRBIJA: Kovačević 9, Stanković, Jovović 1, Nikić, Dokić, Lisinac 8, Majstorović (libero), Brđović, Ivović 16, Okolić, Katić, Luburić 10, Podraščanin 7, Rosić (libero). Selektor: Nikola Grbić.
BRAZIL: Bruno Rezende, Santos, Karbonera, V. De Souza 18, Brendle, Arhona, Dutra Santos, Fonteles, M. Souza, D. Souza, Satkamp, Guera, R. L. S. De Souza 11, Silva. Selektor: Bernardo Rezende.

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

  1. Bravo momci! Odbojkasi, vaterpolisti, kosarkasi i atleticari su ponos Srbije. Fudbaleri i rukometasi ugledajte se na njih!

    0
    0
    Odgovori
  2. SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA, SRBIJA———\ZIVELA SRBIJA—-SRBIJA,SRBIJA——————–SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA——-

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter