0
Ostali sportovi

RIO 2016: Bez najboljih golfera

Objavljeno: 17.07.16 u 15:07

Najbolji svetski golferi propustiće Olimpijske igre u Rio De Žaneiru zbog toga što neće biti novčanih nagrada, saopšteno je danas iz rukovodstva takmičenja.

– Oni su pokušali da okrive zika virus, ali se ispostavilo da ne dolaze u Rio jer neće biti novčanih nagrada, rekao je predsednik organizacionog odbora Igara u Riju Karlos Nusman.

Džejson Dej, Dastin Džonson i Rori Meklroj izjavili su da je zika glavni razlog što neće učestvovati na Olimpijskim igrama, a posle njih povukao se i Džordan Spit, koji je naveo da je to učinio iz zdravstvenih razloga.

– Zika je mnogo gora na Floridi nego u Brazilu, a golferi igraju na Floridi, dodao je Nusman.

Odsustvo četvorice najboljih golfera moglo bi da bude prepreka za budućnost tog sporta na Olimpijadi, koji će se ove godine igrati prvi put posle 112 godina.

Golf ima garantovano mesto i na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, ali je upitno da li će ostati sastavni deo posle njih.

Pored zike, golferi su kao razloge za odustajanje navodili i brige oko bezbednosti, a neki su se i žalili da je učestvovanje na tom turniru ubačeno u već gust raspored.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter