1
Evropske lige

PREOKRET: Konte ne pušta svog ljubimca!

Objavljeno: 17.07.16 u 21:20

Hitronogi Kolumbijac je na pragu „novog fudbalskog života“ u Čelsiju, a na tome može da zahvali, pre svega šefu stručnog štaba koji ga je do nedavno trenirao u Juventusu, Antoniu Konteu. 

Činilo se da je izvesno da će Huan Kvardado u ovom prelaznom roku napustiti londonske „plavce“. Uostalom i prethodnu sezonu je proveo kao pozajmljen igrač u torinskom Juventusu. U London je 2015. godine dvadesetosmogodišnji Kvardado stigao kao veliko pojačanje. Fiorentina je na njemu zaradila 23.3 miliona funti, a u suprotnom pravcu je otišao i Muhamed Salah. Kvardado je uspeo da sakupi tek 13 nastupa za Čelsi u svim takmičenjima. 

Karijeru mu je oživeo sadašnji šef, Antonio Konte. Pozajmica i vreme provedeno igrajući za „staru damu“ pod Konteovom komandom, ispostavila se kao pun pogodak. Kvardado je sakupio 28 mečeva u crno-belom dresu, pritom postigavši i četiri pogotka.

Antonio Konte je, nakon prve utakmice na klupi Čelsija, izneo je jasan stav:

– Huan Kvardado je Čelsijev igrač. Vratiće se vrlo brzo. Jako sam srećan što ga imam i što ću ga trenirati – izjavu italijanskog stručnjaka preneo je transfermarketweb.

Naziru se svetliji dani po Kvardadovu budućnost u plavom dresu.

Priredio: Stefan Stupar

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter