0
Ostali sportovi

PLIVAČKI MATON: Ada Međica prvi put domaćin

Objavljeno: 16.07.16 u 09:34

Prvi međunarodni plivački maraton u Beogradu, na Adi Međici, biće održan sutra uz ucešće oko 150 plivača iz više zemalja.

Na stazi dugoj oko 3.000 metara, koja je jedinstvena u Evropi, pošto je jedina u kojoj se pola trke pliva uzvodno, naći će se 70 profesionalca u borbi za bodove u okviru Srbija open kupa i još najmanje toliko rekreativaca.

– Zahvaljujući entuzijazmu naseg plivaca maratonca Sase Vasića, koji je inicijator takmičenja, Udruženje ljubitelja Save i Dunava „Ada Međica“ u saradnji sa Savezom za daljinsko-maratonsko i masters plivanje prvi put organizuje plivacki maraton. Želja nam je da ovo takmičenje postane tradicionalno, spremni smo, svi se radujemo, a planove neće pokvariti ni eventualna kiša“, rekla je Tanjugu Nataša Francisti, član Upravnog odbora.

Vasić, koji kako kaže, svaki dan, već 10 godina, pliva oko Ade Međice, ističe da je ideja za organizaciju plivackog maratona u Beogradu logicna.

– Smatram da Beograd treba da ima plivački maraton, imaju ga Zrenjanin, Bačka Topola, Vršac, Novi Pazar, pa zašto ne bismo i mi? Pogotovo, jer imamo sve uslove, dve reke, jezero. Staza nije zahtevna, bezbedna je, a veoma zanimljiva i jedinstvena. Ovo je jedini maraton gde je pola staze uzvodno, prvo 800 metara uzvodno, pa 1,5 kilometar nizvodno i onda opet 700 metara uzvodno, rekao je on Tanjugu.

Start Beogradskog plivackog maratona zakazan je za nedelju u 11 sati, a neće izostati ni tradicionalne druženje uz riblju čorbu i paprikaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter