10
Domaći fudbal

LEPE VESTI ZA DELIJE: Crvena zvezda prošla novi UEFA monitoring

Objavljeno: 16.07.16 u 15:46

Crvena zvezda pored takmičarskih ima i mnogo drugih obaveza ovog leta, a svakako najveća, najozbiljnija i najbitnija je UEFA monitoring. 

Iz fudbalskog kluba Crvena zvezda stiglo je zvanično saopštenje povodom vesti da je novac namenjen klubu potrošen pre nego što je legao na račun FK.

Prenosimo ga u celosti i bez ikakvih izmena.

– Crvena zvezda kao i svi klubovi koji imaju UEFA licencu su dužni da tromesečno podnose izveštaj UEFA, vezano za svoje finansijsko poslovanje. Tako je i naš klub zaključno sa 15. julom bio podložan UEFA monitoringu. Iz tog razloga smo molili našeg generalnog sponzora kompaniju Gazprom da nam godišnju donaciju u iznosu od 500.000 evra uplati ranije da bi ispoštovali naše obaveze za UEFA takmičenje.

OPET PROBLEM SA LICENCOM: Novac od sponzora potrošen pre nego što je legao na račun

S obzirom da je iz formalnih razloga potpisnik ugovora o donaciji SD Crvena zvezda, predstavnici kompanije Gazprom su nas u utorak 12. jula obavestili da su sredstva uplaćena na račun Sportskog društva Crvena zvezda i da ih fudbalski klub može koristiti istog dana u svrhu regulisanja obaveza za UEFA takmičenje. Istog trenutka smo o tome obavestili rukovodstvo SD i dali im nalog da namenska sredstva prebace na račun fudbalskog kluba. Međutim, predstavnici sportskog društva su bez konsultacija i bilo kakvog obaveštenja, ceo iznos koji je kompanija Gazprom namenski uplatila za potrebe fudbalskog kluba utrošili u jednom danu za svoje potrebe, i na taj način stvorili opasnost da FK Crvena zvezda ostane bez UEFA licence.

Iako smo u četvrtak 14. jula ostali šokirani nekorektnim postupkom predstavnika SD Crvena zvezda, i odmah o tome obavestili kompaniju Gazprom, smogli smo snage da ličnim vezama i pozajmicama dođemo do dela neophodnih sredstava, a deo smo opet reprogramirali u poslednjem momentu i na taj način prošli i ovaj kvartalni UEFA monitoring.

S obzirom na ovakav nekorektan postupak od strane predstavnika sportskog društva u trenutku kada su znali da FK Crvena zvezda bije odlučujuće bitke za potpuni oporavak kluba koji bi se pozitivno reflektovao na celokupno sportsko društvo, fudbalski klub će preispitati svoje odnose sa SD Crvena zvezda i o tome zauzeti jasan stav, stoji u saopštenju našeg kluba koji je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

0
0

10 Komentara

  1. Ako cemo i lopove da delimo na moje i tvoje nema nam spasa.Ja sam za to da se ispita sve ali da to radi neko neutralan,nikako ovi koji dokazase da je mec na Vracaru(2-0,2-6) bio regularan,a smejali se i Zvezdini navijaci,ali ni oni koji ne znaju ni dan danas gde su pare od EL i pogotovo LS u Partizanu.Ja sam mator sumnjam da cu da dozivim vreme kad se sve to otkrije,a knjige ce se svakako pisati o tome.Bog ti dao zdravlje pa da ih docekas i procitas.

    0
    0
    Odgovori
  2. A ko to sada sprecava cesljanje ,,pravih“ knjiga?Pa nema vise ni Marjanovica,ni Tadica ni Ruzica,Dacica,Toleta.Sada su dosli neki drugi posteniji,koji uredno servisiraju dugove,pa vreme je da se iznese na svetlo dana ono sto su radili navedeni krivci Partizanovih titula.Neko bi trebalo prvi da pocne.Jedva cekam,ali bojim se da toga nece biti,jer za par godina i ovi posteni bi morali da podnose racune,a te knjige bi se u tomovima stampale.

    0
    0
    Odgovori
    • Posakrivali ste sve na vreme ali otkriće se,kad-tad.Ovi sada su male mace u odnosu na ove koje si naveo i nisu im ni do kolena po prevarama i kriminalnim radnjama,to je više nego sigurno.Knjige su se štampale o tvojima a čisto sumnjam da će se štampati o ovim drugima,mada bi ti voleo ali nisu baš toliki lopovi,kao vaši.

      0
      0
      Odgovori
  3. Ma sve je to cisto.SD CZ je osnivac FKCZ i normalno je da glava porodice raspolaze novcem.Nego zapitam se cesto zasto u FKCZ nije uradjen UPPR?

    0
    0
    Odgovori
    • Čeka se da prvo kod komšije malog to urade,samo kad se detaljno pročešljaju prave knjige a ne one lažne,koje se inspekciji stavljaju na uvid.

      0
      0
      Odgovori
  4. „Lepe vesti“..JA na prvu pomislio, da su „uhvatili carobnjaka“ ili kleptomanE iz sopstvenog SD i OTKRILI kako je u SEKUNDI „NESTALO“ POLA MILIONA EVRA sa racuna .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Za tebe smo odavno konstantovali da nemaš čime da misliš,tako da ti ne pije vodu ta opaska,kao i nijedna druga jer si slučaj za posmatranje.

      0
      0
      Odgovori
    • E moj debilu, gledaj malo jna, buduci parking Evropskog i Svetskog sampiona…Kako te nije sramota da se javljas posle one bruke sa igracem vise i 7000 na poljancetu? Nema toletovih poltrona da sviraju penal,

      0
      0
      Odgovori
  5. Zasto ne imenujete tog predstavnika SD,koji je tako postupio.Mozda je imao razloga za tako nesto a ako nije,odmah ga smeniti sa te funkcije.Pitanje je i zasto se sredstva namenjena FK uplacuju na racun SD,jer sigurno ima neka prevara i u tome,nisu cista posla.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter