0
Evropske lige

FOTO: Twitter, twitter.com/ESPNFC

MATS HUMELS: Prešao sam u Bajern jer želim trofej Lige šampiona!

Objavljeno: 13.07.16 u 22:14

Fudbaler Bajerna Mats Humels rekao je da je glavni razlog prelaska jer će u Minhenu imati veće šanse da osvoji Ligu šampiona, u odnosu na Borusiju iz Dortmunda.

Humels je ponikao u Bajernu, ali nije dobio pravu šansu u prvom timu, pa je prešao u Borusiju iz Dortmunda gde je izgradio ime, postao kapiten i nastupao osam sezona. Ipak, Humels je odlučio da se u maju ove godine vrati u Bajern sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

– Želim da osvajam titule. Nakon Evropskog prvenstva, koje nažalost nismo uspeli da osvojimo, Liga šampiona je moj glavni izazov i cilj. Ako osvojim Ligu šampiona to će prevazići sve moje snove i očekivanja. Bajern je bio u šansi da ponovo osvoji Ligu šampiona ove godine, verujem da ima priliku da se i u narednim godinama bori za vrh Evrope – rekao je Humels za Bild.

Humels je za „milionere“ upisao 308 utakmica, uz 25 golova, i osvojio je dve Bundeslige, Kup i Superkup Nemačke, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).

U dresu reprezentacije Nemačke upisao je 50 nastupa i četiri gola, a osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter