0
Domaći fudbal

ČUKA IMA ‘SLIKU’, VIDEĆEMO DA LI I ‘TON’: ‘Brđani’ puni optimizma otputovali u Mađarsku

Objavljeno: 12.07.16 u 13:48

Prvi tim i stručni štab FK Čukarički otputovao je u poslepodnevnim časovima ka Mađarskoj, gde će u četvrtak odigrati prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv vicešampiona te zemlje Videotona.

Na konferenciji za medije pred odlazak govorili su igrači Đorđe Đurić i Asmir Kajević i šef stručnog štaba Milan Lešnjak.

– Biće jako težak duel. Prepuštamo njima ulogu favorita. Ipak su domaćini. Sigurno da se nećemo braniti. Trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat, zbog čega to ne bi bila i pobeda. Naš cilj je da revaš u Beogradu dočekamo što bolje pripremljeni. Bio sam u Mađarskoj pre tri i po godine. Videoton je i tada važio za ozbiljnu ekipu koja uz Ferencvaroš najviše ulaže u svoj tim. Sa mnogo stranaca, čini mi se da i sada imaju određen broj kvalitetnih internacionalaca, ali imamo i mi kvalitetn tim. Uglavnom su napadački orijentisani, a na nama je da iskoristimo i pronađemo njihove mane – kazao je standardni štoper Đurić.

– Neće biti lako, to je sigurno. Oni su domaćini, imaće podršku sa tribina, uz to su kompaktni, stabilni, organizovani. Na nama je da u meč uđemo maksimalno koncentrisani i spremni da se iz Mađarske vratimo sa pozitivnim rezultatom. Od poslednje utakmice nije prošlo mnogo vremena, ali smo mi profesionalci i moramo da se prilagodimo okolnostima. Alibi u tom smislu ne postoji. Ostaje nam da se u preostala dva dana još više informišemo o Videotonu kako bismo imali kompletinju sliku o njihovim kvalitetima – kazao je Kajević koji je u oba meča protiv Ordabasija bio strelac.

– U odnosu na Ordabasi mislim da je Videoton individulano malo kvalitetnija ekipa sa tim što se timski znatno bolje snalazi na terenu. Za njih je pored sistema i načina na koji igraju specifično da su izuzetno agresivni. I to od kad ih je pre mesec i po dana preuzeo trener koji ima dosta iskustva i dobru igračku karijeru Hening Berg. Bio je između ostalog u Mančester Junajtedu i Blekburnu. Pitanje je koliko oni kvalitetno odgovore svim tim zahtevima. Što se tiče ekipe imaju pored stranaca koji su kvalitetni i dvojicu mađarskih reprezentativaca. Nedavno je došao tu i Danko Lazović koji stiče pravo da igra u 2. kolu. Sigurno da nas očekuje teška utakmica i ako pogledamo kako su odigrali prvo kolo vidi se da su dominantni bili kod kuće, a zatim izgubili na strani. Neće to da ih karakteriše kao „domaćinsku“ ekipu, zapravo vreme će pokazati. Za nas je bitno i da se postigne gol koji bi nam znatno olakšao drugi meč – izjavio je Lešnjak.

Videoton je u 1. kolu kvalifikacija eliminisao moldavsku Zarju. Do pobede u prvom meču došao je golovima u 18, 88. i 94. minutu. Taj meč je završio sa dvojicom igrača više koji su isključeni u 53. i 92. minutu.

– Sasvim zasluženo su pobedili. I da nisu imali brojčanu prednost na terenu mislim da bi dobili tim rezultatom. Bilo je tu mnogo šansi, pa stativa… Mnogo se više vidi kad se detaljno analizira utakmica od krajnjeg rezultata. Igraju na stadionu koji ne može da primi više od pet hiljada navijača, ali je vrlo akustičan i može da se napavi atmosfera kao da je 15, 20 hiljada i sigurno će biti pun. Kad se kaže Mađari, obično čovek pomisli, „ma da, to su neki Mađari“. Kroz istoriju su bili fantastični, posle ih nigde nije bilo. Ako vratimo film i setimo se šta smo pre sedam godina pričali o Belgijancima i Švajcarcima, mislim da su Mađari na putu da budu kao oni u narednih pet, šest godina – smatra Lešnjak.

Šef stručnog štaba kratko je prokomentarisao odlazak Filipa Stojkovića rečima da u Čukaričkom postoji samo jedan čovek bez koga se ne može, a to je vlasnik, gospodin Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter