0
Ostali sportovi

TUR DE FRANS: Frum preuzeo žutu majicu

Objavljeno: 09.07.16 u 19:42

Biciklista Skaja Britanac Kristofer Frum preuzeo je žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu, pošto je pobedio na današnjoj osmoj etapi Tur de Fransa.

Aktuelni šampion Tur de Fransa etapu dugu 184 kilometara od Poa do Banjer de Lišona završio je za četiri sata, 57 minuta i 33 sekunde.

Frum je pred poslednji uspon današnje trke bio na čelu grupe od 15 takmičara, a potom je u završnici na spustu do cilja, onda kada se to najmanje očekivalo, krenuo u napad na etapnu pobedu.

Britanac je uspeo da se odvoji od svojih pratilaca po izuzetno tomplom vremenu na Pirinejima i na kraju ostvari šestu etapnu pobedu na Tur de Fransu.

– Bilo je izuzetno zabavno. Rekao sam se sebi, hajde da pokušamo nešto neočekivano i vidimo šta će se dogoditi. Možda sam potrošio previše energije, ali videćemo sutra, rekao je Frum posle trke.
Drugi kroz cilj na današnjoj etapi prošao je Irac Danijel Martin iz Etiks-Kvik step tima, a treće mesto zauzeo je Španac Hoakin Rodriges Oliver iz Katuše sa po 13 sekundi zaostatka.

Frum u generalnom plasmanu ima 16 sekundi prednosti u odnosu na sunarodnika Adama Jejtsa iz Orika-Bajkeksčejndž tima (Orica-Bikeexchange) i Rodrigesa Olivera.

Deveta etapa Tur de Fransa voziće se sutra od Val d’Arana do Valnorda u Andori u dužini od 184,5 kilometara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter