0
Fudbal

FOTO: UEFA

NEMA TAJNI: Evo kolika je zarada od Evropskog prvenstva u fudbalu

Objavljeno: 09.07.16 u 13:46

Evropska fudbalska unija (UEFA) profitiraće rekordnih 830 miliona evra od kontinentalnog šampionata u Francuskoj, objavio je danas generalni sekretar Teodor Teodoridis.

Ukupan prihod UEFA od TV prava, prodaje ulaznica i raznih zarada iznosi 1,93 milijarde evra, ali se od te cifre odbijaju nagrade za reprezentacije, naknade klubovima, organizacija šampionata i ostali troškovi.

– Brojke su pozitivne i napravili smo veliki uspeh – rekao je Teodoridis na konferenciji za medije.

To je za 34 odsto veća zarada nego na prošlom Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, gde je cifra iznosila 593,7 miliona evra, ali je u Francuskoj odigrano 20 utakmica više.

Teodoridis i potpredsednik UEFA Anhel Marija Viljar pohvalili su odluku bivšeg predsednika Mišela Platinija zbog odluke da prvenstvo Evrope proširi na 24 reprezentacije.

Finansijski aspekt, ali i uspeh manjih fudbalskih sredina poput Velsa i Islanda, poslužiće UEFA kao jak argument da isti broj selekcija bude na šampionatu 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter