1
Ostali sportovi

IVANA ŠPANOVIĆ: Jedva čekam Rio!

Objavljeno: 09.07.16 u 00:44

Srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je presrećna što je svojoj zemlji donela zlatnu medalju posle 26 godina na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

– Srećna sam što sam osvojila zlatnu medalju sa ovim prosečnim skokom. Žao mi je što nisam uspela da skočim sedam metara, ali ipak ovo je moja sedma uzastopna medalja sa velikih takmičenja i ne mogu biti zadovoljnija, rekla je Španović.

Nju je posebno obradovala činjenica da je ostvarila dobar rezultat pred Olimpijske igre.

– Malo me je poremetio dan pauze između kvalifikacija i finala, ali još jedno iskustvo za mene, koje se završilo sa osvojenom zlatnom medaljom. Jedva čekamo Rio i spremamo se za takmičenje iz snova, zaključila je Španović.

FENOMENALNA IVANA: Evropsko zlato posle 26 godina! (VIDEO)

Španović je do najsjajnijeg odličja, pred 20.000 gledalaca na Olimpijskom stadionu u Amsterdamu, došla skokom od 6,94 metara u drugoj seriji.

Drugo mesto zauzela je Britanka Jasmin Sojers rezultatom 6,86, dok je do bronze došla Mihombo Malaike iz Nemačke skokom 6,65 metara.

Španović je srpskoj atletici donela prvo zlato posle 26 godina i napravila najbolju moguću uvertiru pred Olimpijske igre u Riju.

0
0

1 Komentara

  1. Svaka cast devojko!!! Uspeh Ivane,Emira,Dudasa i drugih atleticara je potpuno neverovatan s obzirom na uslove u kojima treniraju od Posejdona na Starom sajmistu do nedovrsene dvorane u Zrenjaninu. Oni su po meni nadljudi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter