0
ATP

FOTO: STARSPORT

VIMBLDON: Miloš Raonić partijom karijere izbacio Federera i ušao u svoje prvo finale!

Objavljeno: 08.07.16 u 17:47

Prvi finalista ovogodišnjeg Vimbldona je kanadski teniser Miloš Raonić koji je u polufinalu savladao Rodžera Federera posle pet neizvesnih setova.

U prvom polufinalu nezvaničnog šampionata sveta, Miloš Raonić je posle gotovo četiri sata igre savladao najuspešnijeg tenisera ovog takmičenja, Rodžera Federera u spektaklu priređenom za londonsku publiku.

Bio je ovo meč sa dva velika preokreta, ali je na kraju tas prevagnuo na stranu Kanađanina, koji je i dobio prvi set u meču sa 6:4.

Usledio je odgovor Federera uz šampionsku igru u taj-brejku drugog seta (7:3), ali i trećem koji je Švajcarac dobio sa 6:4. Delovalo je da umor polako sustiže Kanađanina, ali se ispostavilo da je to bio slučaj sa Federerom.

Raonić je u 12. gemu četvrtog seta uspeo da napravi brejk vredan izjednačenja, a potom u odlučujućem, petom setu potpuno ‘razoruža’ Federera, slomivši njegov otpor u četvrtom gemu.

Čim je stekao brejk prednosti, Raonić je do kraja bio skoncentrisan isključivo na svoje servise, koji ga nisu izdali, pa je bez previše problema došao do svoje najveće pobede i prvog finala Gren Slema u karijeri, u kom će sada na miru dočekati pobednika drugog polufinala u kom se sastaju Tomaš Berdih i Endi Marej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter