0
Košarka

FOTO: Starsport

SELEKTOR ČEŠKE: Voleo bih da Srbija ode na OI

Objavljeno: 08.07.16 u 23:34

Selektor košarkaške reprezentacije Češke Ronen Ginzburg ocenio je da je Srbija zasluženo pobedila njegovu ekipu u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

– Zaslužili su pobedu. U prvom poluvremenu smo ih previše poštovali, ali smo ipak bili u igri, sa osam-devet poena zaostatka. U drugom poluvremenu je sve bilo oko rotacije i iskustva igrača. Činjenica je, što ne krijemo, da nismo u istoj formi kao što smo bili na Evrobasketu. Imali smo samo 14 treninga zajedno. To nije izgovor, to je činjenica. Češka nije kao Srbija i drugi veliki timovi, nemamo mnogo talenata, rekao je Ginzburg.

BRAVO ORLOVI: Srbija u finalu kvalifikacionog turnira (FOTO)

Srbija je pobedila sa 96:72 i tako se plasirala u finale turnira.

– Naš cilj je bio da prođemo u polufinale i prošli smo. Nismo igrali toliko dobro, ali smo ispunili cilj. Lepo je bilo igrati u Beogradu i videti ovo. Srbija je košarkaška zemlja, lepo je to videti, ali većina drugih zemalja voli fudbal i hokej na ledu. Uživali smo ovde. Voleo bih Srbija da ode na Igre, jer je to zaslužila, rekao je Ginzburg.

Kapiten Češke Jirži Velš složio se sa svojim trenerom.

– Čestitam domaćem timu na plasmanu u finale. Nema drugog načina nego reći da nas je nadigrao tim koji je bio favorit. To su dokazali. Za pobedu nam je trebalo čudo, kombinacija nas igranja zaista dobro i domaćeg tima igranja zaista loše. Srpski tim je bio izuzetan u svim elementima igre, rekao je Velš.

On je rekao da mu je bila čast da se bori za Olimpijske igre.

SRBIJA NA KORAK OD OI: Orlovi pregazili Češku za finale (FOTO)

– Za Češku igram 18 godina i ovo mi je prvi put da sam se borio za Olimpijske igre. Turnir je kratak i nama je odlučujuća utakmica bila protiv Letonije. Ipak, ovo je bilo sjajno iskustvo. Možemo da idemo kući uzdignuta čela, rekao je Velš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter