5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

‘LEKICA’ U HUMSKOJ: Leonardo sa osmehom na licu otkrio puno o sebi i – kada će moći da zaigra (FOTO)

Objavljeno: 08.07.16 u 13:54

Navijači sada mogu da odahnu – Leonardo da Silva Souza je konačno predstavljen javnosti, kao deveto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

Dugo su ga navijači čekali. Nadaju se ne i predugo, pošto je gotovo izvesno da neće pomoći ekipi na početku sezone, ali da će biti spreman i na nivou na kom se očekuje, za odlučujuće duele za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Za sada je pristalicama crno-belih najbitnije da je Leonardo da Silva Souza stigao i da je danas napokon predstavljen javnosti kao novi fudbaler ‘parnog valjka’.

‘GODO’ JE STIGAO: Ali će Grobari duže vreme čekati na njegov debi, evo i zbog čega…

Ovog puta, za razliku od prethodnih osam predstavljanja novajlija, uvodnu reč o Brazilcu nije imao sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je ovog puta bio odsutan, te je umesto njega novo pojačanje predstavio operativac kluba Nenad Danilović.

– Nisam siguran da li mogu do kraja da vam prenesem entuzijazam Ivice Ilieva. Dugo smo pregovarali, na kraju je došao. Smatramo da će praviti razliku u Partizanu i kvalitet tima je značajno poboljšan njegovim dolaskom – poručio je Danilović.

viber image
FOTO: HOTSPORT

Leonardo je zadužio dres sa brojem 42 i u Partizanu će ga nositi u naredne dve sezone, na koliko je potpisao ugovor. Na svojoj promociji ponovio je reči po sletanju u Beograd da jedva čeka da zaigra za klub kakav je Partizan.

– Veoma sam srećan, dobro su me primili ovde. Drago mi je što sam stigao – bile su prve reči Brazilca na promociji na stadionu u Humskoj.

Najveća prepreka njegovom dolasku u Partizan bila je unosnija ponuda iz Turske, koju je ipak odbio zarad sportskog motiva i igranja sa crno-belima u Evropi.

– Partizan je po mom mišljenju bolja ekipa. To je put kojim ja želim da idem. Planiraju veliki projekat sa mnom i u pitanju je klub koji ima veliku infrastrukturu. Želim da stvaram uspehe sa Partizanom – poručio je Leonardo.

Pre četiri godine na pripremama u Turskoj je protiv Partizana postigao čak dva gola u dresu ruskog Anžija. Ali…

– Da budem iskren ni ne sećam se. – rekao je i izazvao smeh u sali, a nije se setio čak ni kada su ga novinari detaljnije podsetili na taj meč koji je završen rezultatom 2:2.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Ono što najviše zanima navijače jeste kada će Leonardo biti spreman za svoje najbolje partije.

– Svi mi pomažu da napredujem, ali to je teško pitanje. Ja se nadam da će biti dovoljno mesec ili dva da budem pravi – izjasnio se ‘Lekica’, kako ga je prozvao Saša Ilić.

Svestan je očekivanja i toga da je srpska liga slabija od ruske, što će biti dodatan razlog da pokaže više. Ruski jezik će mu pomoći jer, kako kaže, već razume neke srpske reči, na španskom će pričati sa trenerom Tomićem, a na portugalskom sa sunarodnikom Evertonom Luizom.

Saznali smo da mu je bilo veoma teško kada je kao mlad dečko počinjao da se bavi fudbalom u Brazilu. U svojoj zemlji nije imao nijedan klub, već je sa 18 godina otišao u Evropu gde je gradio svoj fudbalski put.

Na pitanje da li je svestan traga koji su u Partizanu ostavili Žuka ili Kleo, nasmejao se i setio bivšeg napadača Partizana.

– Čuo sam da je imao Kleo puno uspeha ovde. Igram za klub, za fanove. Zbog toga imam mnogo otvorenih vrata u Evropi, zato želim da uspem i ovde – jasan je Leonardo.

Već se uselio u novi stan sa porodicom gde će boraviti tokom karijere u Partizanu.

– Stadion je jako lep, ali sve dok je trava dobra, sve je u redu – rekao je ‘Lekica’, kako ga je još na pripremama u Poljskoj prozvao kapiten Saša Ilić.

Pozicija? Nije mu bitna.

– Sebe smatram igračem koji može da pokrivam pozicije u veznom redu i tu odluku prepuštam treneru – istakao je Leonardo, najzvučnije pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku.

0
0

5 Komentara

  1. Cuj Istina,tvoji komemtari su suvisni,tako da ne trosi vreme za to ovde, uradi nesto korisnije za sebe i bliznje,nezameri, niste ni u 200 a zelis pisati nesto,najverovatnije uskoro ispadate iz evrope,a tesko da be se imati para redovno placati pojacanja,partizan najbolji,caos

    0
    0
    Odgovori
  2. Hehe,vidite komentare,pogotovo ovaj pod Istina, cuj Istina, suoci se sa Istinom, da koliko su vasi u dugovima, najveci spas bi vam bio katanac,a ne liga sampiona, nego vas provlace,neki,no i tome dolazi kraj,treca ili cetvrta liga,mozda bi vam pomogla u brisanju duga,zavisi kako se to vec resava, e Istina,da bar znas pravu sportsku Istinu o svojima,zato pssst i hajd negde na limunadicu,pozdrav. PARTIZAN NAJBOLJI, vi ni medju 200 u evropi,jel tako bese,caos.

    0
    0
    Odgovori
    • Auuu sine,sto ti imas neke sizofrene misli…partizan je daleko od najboljih.To vam je ,uostalom,Zvezda i dokazala kad vas je ostavila na minus 32 jos u februaru a samo glupan to ne moze da shvati.To je prava sportska istina a bice uskoro tvoja nocna mora kad Zvezda izadje iz minusa.Sa novim pojacanjima LS je na dohvatu ruke i vec tada ce tvoj mali klub biti u vecim dugovima od sampiona a kad to ponovimo i naredne godine,vi odlazite u 4.ligu,kao sto nama zelite.Samo da podsetim,sve sto ste Zvezdi pozeleli,vama se vratilo sa kamatom,tako ce i ovog puta biti jer ste vi najvece zlo naseg sporta.

      0
      0
      Odgovori
  3. Zbog koje Evrope je dosao kad ce vas Poljaci izbaciti odmah.Dzabe covek presao toliki put.U nasoj ligi ce te biti drugi i sa njim i bez njega jer sada stvarno imate solidan tim,za razliku od prosle sezone kad ste po kvalitetu bili 4.ili 5. pa ste nekim namestaljkama izborili to 2.mesto da bi sacuvali upravu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter