5
Domaći fudbal

FOTO: Željko Čačija

DAVID BABUNSKI ZA HOTSPORT: Želim da promenim svet! (FOTO)

Objavljeno: 08.07.16 u 19:54

David Babunski spada među najzanimljivije likove ne samo u srpskom, već, bez preterivanja možemo reći, svetskog fudbala. Sa njim smo razgovarli o Zvezdi, Barseloni, ali i njegovoj velikoj ljubavi – filozofiji.

Mladi fudbaler je pažnju javnosti privukao kada je odlučio da, posle Barselone, karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi, što je bilo više nego dovoljno da ga, za početak, zamolimo da uporedi dva velikana svetskog fudbala:

– Barsa je prošlost, sada me zanima samo Zvezda. Srećan sam zbog boravka i iskustva odande, ali sad samo o Zvezdi mislim, započeo je Babunski intervju na više nego dobrom srpskom.

Ipak, ostatak smo uradili na engleskom, jer smo se posvetili njegovoj drugoj velikoj ljubavi – filozofiji:

– Još kao mali sam razmišljao o velikim pitanjima, pitanjima o životu, ko sam ja, gde sam ja, zašto sam ovde… Prosto sam, kao dete, mnogo vremena razmišljao o tim pitanjima, privlačila su me. O sreći, ljubavi… I o zapisivanju ideja koje su mi spontano padale na pamet. Nisam toliko čitao isprva, više sam znanje upijao posmatranjem, priodnim talentima koji su nam dati… O vezi između naših doživljaja, osećanja i razmišljanja. U jednom momentu se pojavila želja da to podelim sa svetom, da inspirišem ljude da razmišljaju, jer su mahom zaboravili da koriste taj talenat, ne postoji želja za znanjem.

IMG_7434

Upravo ta strast prema filozofiji bivšem fudbaleru Barselone daje mogućnost da fudbal sagleda iz nešto drugačije perspektive:

– Fudbal mi je poput učitelja života, i mnogo toga naučenog na terenu iskoristio sam pri ispitivanju onih najbitnijih tema za ljudsko postojanje. Od funkcionisanja uma, preko korišćenja emocija… Sve to fudbal ima. Kombinovao sam oba i obogatio svoj život.

Igranje u Ligi šampiona, pred punim tribinama… Kako zamišljaš taj momenat?

IMG_7433

– Verujem da bi bilo prelepo za sve Zvezdine navijače, ali ne želim da zamišljam to, da pravim očekivanja… Volim da živim u ovom momentu, da dam sve od sebe. Postoji jedna formula koja kaže da, kad od objektivnih rezultata oduzmete očekivanja, dobijete lično zadovoljstvo. Ako očekujete 100, a dobijete 50, to je minus 50 ličnog zadovoljstva. Lepo je sanjati i daćemo sve od sebe, da navijače usrećimo, ali najbitnije je da njih svojim zalaganjem uverimo da smo dali sve od sebe. Ako to uspemo, rezultati će doći automatski.

Ko te posebno inspiriše u klubu?

– Svi! Učim od svih, svakog saigrača, trenera… Bilo da je fudbal ili neka tema van njega, mislim da nas svako može naučiti nečemu.

Šta je tvoj san?

– Da živim u prosvetljenom svetu, gde vladaju mir, ljubav, jedinstvo… To mi je misija, želim da pomognem svetu, a fudbal ima tu moć da mi taj san učini mogućim rekao je ovaj neverovatni mladić na kraju.

IMG_7438

0
0

5 Komentara

  1. A jesi li primio i jednu platu,decko? U Zvezdi se zivi od obecanja sve dok te ne oteraju i izdaju ti papire za oprost duga!
    Danas je ludost verovati pizdoustim obecanjima….

    0
    0
    Odgovori
    • Ti kao da zivis u Tunguziji, pa sta ti je, oprostice dio dugovanja zarad boljeg tima u Evropi i svima dobro, ako se to vec desi. I pali sa Zvezdinih vijesti

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter