2
Evrokupovi

UEFA NOKAUTIRALA RAZUM: Albanci nagrađeni zbog nameštanja!

Objavljeno: 07.07.16 u 10:23

UEFA polako ali sigurno gubi kompas. Ako je do sad i bilo sumnje, više je nema – Evropskoj kući fudbala integritet igre je na poslednjem mestu!

Nakon što je UEFA suspendovala ekipu Skenderbega, prošlogodišnjeg šampiona Albanije, iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog nameštanja, ova organizacija je danas napravila jedan od najvećih presedana u svojoj istoriji.

Naime, umesto ekipe Skenderbega u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće Partizani. I to ne bi bilo neobično, da u pitanju nije ekipa koja je već započela kvalifikacioni ciklus za Ligu Evrope mečom protiv Slovana iz Bratislave!

Prvi meč je završen 0:0, a, prema odluci UEFA, obe ekipe će nastaviti takmičenje, dok će predstojeći meč dve ekipe biti tretiran kao prijateljski – ukoliko ne odluče da ga otkažu?!

Podsećamo, prema dosadašnjim pravilima UEFA, ukoliko ekipa učestvuje na žrebu za jedno takmičenje, mora odigrati to kolo za koje je žrebana. Ukoliko bi došlo do udaljavanja neke ekipe iz daljeg toka takmičenja, njihov protivnik bi dobio taj dvomeč sa po 3:0, 3:0.

Bez sumnje veliki i ni najmanje pozitivan presedan organizacije koja pokušava da se predstavi kao ona kojoj je zaštita fudbala najbitnija.

Da ne pričamo o tome kako bi ista organizacija reagovala kada bi u pitanju bili, recimo, Crvena zvezda ili Partizan.

Partizani će se u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastati sa timom mađarskog Ferencvaroša, dok će Slovan na megdan pobedniku duela između islandskog Brejdablika i Jaglave iz Letonije.

SMELOST DELIJA NE POZNAJE GRANICE: Kako će UEFA reagovati na ovaj šamar? (FOTO) (VIDEO)

0
0

2 Komentara

  1. šta kukamo na uefu kad imamo tri puta gore kod kuće. avaj ovo mi liči da će se nekima možda u dirigovanom žrebu za dalje ostvariti želja, a vi se setite ko je pre neku nedelju hteo ovu ekipu? smejurija

    0
    0
    Odgovori
  2. Svuda ima primat,njegovo velicanstvo NOVAC.Ne kaze dzabe ona narodna poslovica,para vrti gde burgija nece,pa tako i sve ovo sa Albancima.Namestila je reprezentacija zadnju utakmicu u kvalifikacijama i nista nisu kaznjeni,tako sad i njihovi klubovi ali korumpirani clanovi Uefe ih jos i podrzavaju.Cak su,mimo svih pravila i zakona,primili i Kosovo kao svog clana i tek cemo videti sta znace namestaljke,od strane njihove reprezentacije i klubova u evropskim takmicenjima jer moraju da odrade sve sta im se bude reklo.Kladionice moraju da profitiraju a sa njima i vrhuska Uefe jer je sve to povezano i nema tu mnogo sporta i fer pleja,iskljuciva zvezda vodilja je NOVAC i PROFIT.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter