1
Domaći fudbal

FOTO: Željko Čačija

NIKOLA VASILJEVIĆ ZA HOTSPORT: Rumunska liga je jača od srpske, a Vijeira je paklen igrač (FOTO)

Objavljeno: 07.07.16 u 14:43

Nikola Vasiljević, bivši igrač Kolubare i kapiten OFK Beograda, sada je jedini Srbin u sastavu Pandurija iz Trgu Žjua. Sa klubom je na pripremama u Mariboru, gde je boravila i ekipa Hotsporta.

Panduri je na prijateljskom meču sa Zvezdom u Krškom slavio sa 4:2.

– Osećao sam da možemo da pobedimo Zvezdu. Naravno, rana je faza priprema, svi su još umorni, tim nije sasvim formiran, pa to nije pravo lice našeg šampiona. Oduševilo me nekoliko igrača. Katai ima potpunu, slobodu i vrlo je kreativan. Vijeiru sam ja čuvao, paklen je igrač, baš me je namučio. Zvezda ima tim koji može daleko da dogura, sigurno će do prvih mečeva kvallifikacija trener Božović se to „dotegnuti, rekao je Vasiljević za Hotsport.

PORAZ KOJI NE BOLI: Evrogol Lukovića, kiksevi odbrane, pokušaj Kange i driblinzi Kataija (VIDEO)

Mladi igrač je karijeru počeo u Kolubari, nastavio u OFK Beogradu, koji je na kraju sezone ispao iz lige.

– To je prava šteta, jer je OFK jedan od simbola Beograda, klub koji ima dušu. Nažalost, novac je jedan od ključnih faktora, a njega u klubu nema. Pratio sam dešavanja i strašno mi je žao, jer sam tri godine igrao tamo i bio kapiten, kaže Nikola.

Posle toga je usledilo nekoliko vrlo dobrih ponuda iz nekoliko jakih inostranih klubova, ali to se nije realizovalo. Posle toga je došla ponuda iz Rumunije i mladi defanzivac ju je prihvatio.

– Liga uopšte nije slaba, kako bi moglo da se pomisli. Čak je jača od naše, bolji je sistem rada u klubovima. Inače je sistem takmičenja kao sada u Srbiji. Mi smo završili na trećoj poziciji u ligi, dobro se radi, ja sam jedan od igrača koji imaju baš dobar tretman ovde.

FOTO: Željko Čačija
FOTO: Željko Čačija

Međutim, nije moglo bez problema već na startu.

– Povredio sam ukrštene ligamente kolena, morao na operaciju, ali sada sam baš dobro. Treniramo ovde u Mariboru, imamo odlične uslove, atmosfera je dobra sve je kako treba.

Srbija ima svetski poznate defanzivce, ali upravo na tim pozicijama su česte promene u nacionalnoj selekciji. 

– Nisam nikada bio u konkurenciji za nacionalni tim, bio sam prvo u Lazarevcu, a to baš i nije neka „odskočna daska“. Kada sam prešao u OFK, već sam izašao iz mlađih kategorija, a u seniorskom timu je konkurencija žestoka. Igrao sam za selekciju lige protiv reprezentacije, ali ne više od toga, rekao je Vasiljević.

FOTO: Željko Čačija
FOTO: Željko Čačija

U toku je prvenstvo Evrope, mladi defanzivac je posle treninga pratio sve mečeve, ali njegov favorit za osvajanje turnira odavno nije na šampionatu.

– Navijao sam za Belgiju. Imaju sjajan tim, odlične igrače. Čudne su se stvari izdođale na utakmici sa Velsom i nisu prošli dalje. Portugal se do juče provlačio, sada mislim da su Nemci blagi favorit za titulu, rekao je on.

Naše selekcije u Francuskoj nije bilo.

– Ne mogu da govorim o tome šta se dešava u reprezentaciji, jer nisam upućen. Imamo vrhunske igrače koji igraju za najbolje klubove, ali nešto definitivno nije u redu. Selektor mnogo znači, setite se samo Radomira Antića, nadam se da će s Muslinom naša selecija biti putnik za Rusiju, izjavio je Stevanović.

Nikola se nada prelasku u neki malo poznatiji klub u Evropi, a u Srbiji ima tim za koji bi voleo da zaigra.

– Ima jedan tim za koji navijam i u kojem bih voleo da igram, ali za sada ne želim da otkrijem koji, ostao je zagonetan naš sagovornik.

On je za kraj razgovora za Hotsport otkrio značenje imena kluba za koji igra.

– Panduri znači upravo to, kao i kod nas, ali nema nikakve veze sa policijom, zapravo nije ga policija osnovala, završio je razgovor za naš sajt Nikola Vasiljević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter