0
ATP

NA DANAŠNJI DAN: Početak vladavine Novaka Đokovića! (FOTO)

Objavljeno: 07.07.16 u 18:28

Evo šta se sve dogodilo u svetu sporta na današnji dan, 7. jula.

2010. – Reprezentacija Španije je pobedila Nemačku u polufinalu svetskog prvenstva rezultatom 1:0 i plasirala se u finale, zajedno sa ekipom Holandije. Poraz „pancera“ je čak prognozirala i hobotnica Pol iz akvarijuma u Oberhauzenu. Pol je do tada pogodio ishode svih pet utakmica koje je Nemačka odigrala na Svetskom prvenstvu, uključujući i poraz od naše reprezentacije.

index 2

2010. – Novak Đoković postaje prvi teniser sveta. Samo dan ranije, Novak je pobedio nekrunisanog kralja travnatih terena u Londonu Rodžera Federera. U finalu Vimbldona, naš teniser je, popularnog „FedEksa“, oborio na kolena porazivši ga rezultatom 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4! Iako je Federer imao 29 asova i 75 vinera pa čak i publiku na svojoj strani, ništa nije omelo Novaka u njegovom pohodu ka šampionskom postolju i novim poenima koji su ga, već narednog dana, doveli na 1. mesto ATP liste.

novak-djokovic

Na današnji dan, nakon dve godine boravka na ATP listi kao prvoplasirani, Novak i dalje beleži rekorde. Raspolaže sa rekordnih 16.950 poena, što je više bodova od drugoplasiranog ( Endi Marej, Velika Britanija – 8.915) i trećeplasiranog (Rodžer Federer, Švajcarska – 6.655) zajedno. Bravo, Nole!

novak djokovic

2010. – Umro je Alfredo di Stefano, jedan od najboljih igrača u istoriji Real Madrida. Dva puta je bio proglašen za najboljeg igrača Evrope 1957.i 1959. Bio je veoma uspešan i kao trener. Vodio je Elče, Boka Juniors, Real Madrid… Umro je tri dana nakon što je napunio 88. godina.

alfredo-di-stefano hotsport

Pripremio: Ivan Gajin

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter