1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Čuka sa tri gola sve rešila za 20 minuta, ali je ispustila pobedu u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.16 u 15:54

Fudbaleri Čukaričkog remizirali su sa ekipom Ordabašija u revanšu igranom u Teškentu rezultatom 3:3 (3:1) i plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Čukarički je u Kazahstan otputovao na dalek put i u teške vremenske uslove, kako bi odbranio prednost ostvarenu pre sedam dana u Beogradu od 3:0.

Ako je i bilo bojazni u redovima ‘brđana’, svaka sumnja je otklonjena već posle 10 minuta kada je Staniša Mandić šokirao domaćina svojim prvim golom, a samo pet minuta kasnije i drugim za munjevitih 0:2.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Tu nije bio kraj, već je Staniša Mandić bio akter i kod trećeg pogotka Čukaričkog već u 20. minutu kada je asistirao Asmiru Kajeviću za 3:0.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Bilo je za očekivati da će igrači srpskog predstavnika usporiti malo posle impozantne brze prednosti, i tako je i bilo, iako je mogao Fofana dodatno da uveća prednost Čuke.

Do samog finiša poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, a onda je Gejnrik u drugom minutu nadoknade lepim udarcem smanjio na 3:1.

(Izvor: youtube / nonemitrovic2)

Nije se moglo očekivati da će doći do preokreta, ali je Ordabaši bar želeo da izbegne poraz. Nagoveštaj toga dobili smo u 67. minutu kada je Tungušbajev iskoristio gužvu u petercu gostiju i zatresao mrežu.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

A onda je bukvalno u poslednjim momentima, posle brojnih napada kazahstanske ekipe i nekoliko sjajnih intervencija Nemanje Stevanovića, mladi čuvar mreže konačno popustio kada je Erlanov postigao izjednačujući gol.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Ovaj pogodak je možda ostavio gorak ukus jer je bilo važno da Čukarički osvoji bod više za klupski, ali i nacionalni koeficijent, ali glavni cilj je ispunjen, a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde će za nedelju dana Čukarički gostovati Videotonu u Mađarskoj.

0
0

1 Komentara

  1. Pocetak iz snova,mogli su da daju jos neki u prvom poluvremenu ali nedopustiv pad u poslednjim trenucima,kako prvog dela,tako i nadoknadi vremena na kraju tekme.Umesto da rutinski privedu kraju utakmicu i obezbede sebi neki bod vise prilikom racunanja koeficijenata,dopustili su izjednacenje.Sve u svemu,super sto su prosli i zelim im puno srece u nastavku takmicenja pa da probaju da se plasiraju i u grupnu fazu,ako je moguce.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter