0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KOT: Letonija izbegla Srbiju u polufinalu, Češka verovatno ne

Objavljeno: 05.07.16 u 22:54

U derbiju „B“ grupe Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu, Letonija je savladala Češku 71:59, čime je najverovatnije izborila polufinalni duel sa Portorikom, dok će „knedličke“ na „orlove“.

Letonija je i bez prve dve zvezde Porzingisa i Davisa Bertansa je pokazala da je ozbiljna reprezentacija. Sa druge strane Česi nemoć da naprave čudo i plasiraju se na OI. „Knedličke“ su bolje otvorile meč, povele 20:13, ali je Letonija iz četvrtine u četvrtinu igrala sve bolje i bolje. Imala je Češka egal meč sredinom četvrte četvrtine 53:53, ali je tehničkim greškama „poklonila“ pobedu ipak boljim momcima sa Baltika 71:59.

Letonce je do pobede vodio Daris Bertans sa 18 poena, Tima je ubacio 13, a Strelnieks 11 koševa. Sa druge strane kod Čeha su zakazali oni najbolji, te su Veseli i Šilb ubacili po deset poena. Novi NBA igrač Satoranski se zaustavio na svega pet, te ne treba puno tražiti krivca u porazu „kendlički“.

Sada je jasno da će u petak u polufinalu prvo snage da odmere Letonija i Portoriko, dok će drugi par činiti domaćin Srbija i Češka. Naravno, ako se ne dogode senzacije i „orlovi“ izgube od Angole, a Česi od slabašnih Japanaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter