0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VREME JE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Kreće borba za Rio, ‘orlovi’ poleću protiv Portorika (VIDEO)

Objavljeno: 04.07.16 u 09:50

Večeras počinju olimpijski kvalifikacioni turniri, a pored Torina i Manile domaćin je i Beograd gde će selekcija Srbije tražiti put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Samo pobednici tri turnira u Beogradu, Torinu i Manili će obezbediti vizu za Rio, pa je domaći teren velika prednost reprezentacije Srbije u borbi za plasman na Igre. Turnir počinje u 18 časova utakmicom između Letonije i Japana, a zatim će od 21 sat na parket Kombank arene izaći Srbija i Portoriko.

Selektor Đorđević u više navrata pozvao je navijače da maksimalno podrže naš nacionalni tim u narednih četiri utakmica od kojih će gotovo svaka biti eliminaciona i moraju se dobiti.

– Spremni ulazimo u ovaj turnir, iako smo svesni da neće biti lako. Portoriko sa Arojom je izuzetna ekipa, odlično šutiraju spolja i igraju sa velikom željom u dresu svoje reprezentacije. Našim momcima izuzetno znači podrška i samo svi zajedno možemo do osvajanja ovog turnira – izjavio je selektor Srbije pred početak turnira.

Posle Portorika, Srbija će u sredu od 18 časova igrati protiv Angole, a zatim će po dva tima iz grupa A i B ukrstiti u polufinalu, odakle će samo pobednik u finalu obezbediti plasman na Olimpijske igre.

Podsetimo, u grupi A su Srbija, Portoriko i Angola, a u grupi B Letonija, Japan i Češka. U Torinu igraju Grčka, Meksiko i Iran u jednoj, odnosno, Hrvatska, Italija i Tunis u drugoj grupi, dok su u Manili na jednoj strani Turska, Senegal i Kanada, a na drugoj Francuska, Novi Zeland i Filipini.

(Izvor: youtube / Košarkaški savez Srbije)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter