0
Evrokupovi

VELŠANIN „DO KOSKE“: Nikada ne bih predvodio selekciju Engleske!

Objavljeno: 04.07.16 u 17:19

Selektor reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da nikada ne bi predvodio fudbalsku reprezentaciju Engleske, pošto je „potpuni Velšanin“.

Kolman, koji je na klupi Velsa 2012. godine nasledio pokojnog Garija Spida, uspeo je da odvede ekipu do polufinala Evropskog prvenstva u Francukoj. Vels će u sredu od 21 čas u Lionu igrati protiv Portugala u prvom polufinalu.
 
Kolman je produžio ugovor sa Savezom do kraja Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, ali su britanski mediji spekulisali da bi na klupi Engleske mogao da zameni Roja Hodžsona, koji je podneo ostavku posle eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva i poraza od Islanda od 1:2, 27. juna u Nici.

– To je nešto o čemu nikada, nikada ne bih ni razmišljao. Ja sam potpuni Velšanin. Uvek će biti samo Vels“, rekao je Kolman, preneli su danas britanski mediji.

Bivši trener Fulama i Real Sosijedada naveo je da bi njegova želja da predvodi elitne evropske klubove u Ligi šampiona mogla da ga odvede na kontinent, pre nego u englesku Premijer ligu.

„Sviđa mi se mogućnost da ponovo radim u inostranstvu, pošto mislim da mi je to najbolja šansa da treniram ekipu u Ligi šampiona. Treba biti iskren, kada pričate o premijerligaškim klubovima koji igraju u Ligi šampiona, tada mislite na kvalitetne, velike klubove, a mislim da me tamo neće zvati. Moja najbolja šansa za Ligu šampiona je inostranstvo i to mi je ambicija. Da predvodim neku drugu zemlju? Ne, ne bih. O tome ne bih ni razmišljao, rekao je Kolman.

TAKO SE VOLI VELS: “Manic street preachers” posvetili pesmu svojoj selekciji (VIDEO)

Više od milion ljudi, što je trećina populacije Velsa, gledala je 1. jula prenos četrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva protiv Belgije, u kojoj je njihov tim pobedio sa 3:1.

Kolman je upozorio svoje igrače da ne slave plasman u polufinale, pošto će u tom slučaju pretrpeti poraz od Portugala.

 – Ako u predstojeću utakmicu udjemo uvereni da smo imali dobar turnir i da smo igrali veoma dobro, Portugal će nas pobediti. Ako tako udjemo, sa pričom da nije važno kada ćemo otići kući, gde su se naši sunarodnici zabavili gledajući nas, utakmica će biti završena i pre nego što počne. Sve je to za nama. Sada samo mislimo o narednoj utakmici. Imamo veliku šansu, znam koliko su dobri naši igrači i koliko mogu da budu, rekao je Kolman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter