0
Evrokupovi

ANTONIO KONTE: Ovo nije moje zbogom, već doviđenja

Objavljeno: 03.07.16 u 18:30

Antonio Konte je jučerašnjom eliminacijom od Nemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva završio svoj posao na klupi selekcije Italije.

Italijanski stručnjak je uveo mini-revoluciju sistemom 3-5-2 koji je na velikoj sceni prvo započeo da primenjuje u Juventusu, a zatim time ‘zarazio’ italijansku reprezentaciju i pokazao da se time više nego ravnopravno mogao nositi sa svetskim šampionom Nemačkom.

Ali, fortuna je ovog puta bila na strani ‘pancera’, prvi put u istoriji velikih takmičenja u duelima protiv ‘azura’ i Konteov tim je eliminisan posle devet penal serija.

– Žalim samo zbog toga što smo ispali na penale. Momci su pokazali hrabrost, ponos, strast i privrženost nacionalnom timu. Dali su sve od sebe i zato ne mogu da žalim. Za ovih mesec i po dana napravili smo tim na koji je svaki Italijan bio ponosan. Zbog nas je prvak sveta morao da menja taktiku, stil igre i da nam se prilagođava – rekao je Konte.

Konte napušta kormilo Italije i seli se na klupu londonskog Čelzija, ali se ne oprašta definitivno od ‘azura’.

– Ovo sigurno nije zbogom, već doviđenja. Moj naslednik je već izabran i želim mu sreću. Ostavljam mu malu ratnu mašinu u nasleđe, a ja ću se jednog dana, možda i vratiti. Voleo bih samo da posle ovog EP reprezentacija i selektor dobiju veću podršku i Saveza i javnosti, nego što sam je ja imao – pomalo kritički je završio Antonio Konte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter