0
Ostali sportovi

VESLANJE: Novaković vesla na Olimpijskim igrama

Objavljeno: 02.07.16 u 14:28

Srpski kajakaš Marko Novaković braniće boje Srbije u jednosedu na 200 metara na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je danas na izbornom takmičenju za sastav tima održanom u BaČkoj Palanci pobedio Marka Dragosavljevića.

Prema pravilniku Kajakaškog saveza Srbije, Novaković i Dragosavljević veslali su dve trke.

Prvu trku Novaković je dobio u vremenu 34.81 sekund, dok je Dragosavljević kroz cilj prošao sa zaostatkom od 1.26 sekundi. U drugoj trci Novaković je kroz cilj prošao za 35.09 sekundi, dok je Dragosavljevicevh zaostatak iznosio 40 stotinki.

– Meni je dvosed sa Nebojšom Grujićem prioritet, a vožnja u jednosedu će u Rio de Žaneiru biti za moju dušu. Nadam se da ću biti uspešan jer ću dati sve od sebe. Vratila su mi se sećanja na Olimpijske igre u Londonu gde sam veslao jednosed. Tada sam bio sedmi, a sada moram da budem bolji jer bi bilo glupo da ne ostvarim bolji rezultat jer sam iskusniji, brži i jači, rekao je Novaković nakon trke.

Pored jednoseda, Novaković ce u Rio de Žaneiru veslati i dvosed na 200 metara.

– Veći mi je pritisak u dvosedu jer sa Nebojšom sve delim. Bili smo upešni na svim takmičenjima na kojima smo veslali, osim na Svetskom kupu u Račicama gde smo se takmičili iz punog treninga i nismo uspeli da osvojimo medalju. Na Evropskom prvenstvu smo postali šampioni iako sam ja na startu napravio grešku. Pogrešio sam od prevelike želje, ali nas je Bog pogledao. Nas dvojica se trudimo i siguran sam da će kruna svega biti u Riju, zaključio je Novaković.

Izborna trka veslana je i u konkurenciji ženskog dvoseda na 500 metara u kojoj je veslana samo jedna trka. U „izbijanju“ su prve kroz cilj prošle Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan u vremenu 1 minut 41.07 sekundi, dok su Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek kroz cilj prošle sa 47 stotinki zaostatka.

VESLANJE: Mačković i Pivač stali u četvrtfinalu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter