0
Domaći fudbal

FOTO: Aleksandar Ilić / Marko Jovanović (levo) i Predrag „Pepi“ Pešić

NIŠLIJE PUCAJU VISOKO: Prelazni rok Radničkog najavljuje velike stvari

Objavljeno: 01.07.16 u 11:50

Fudbaleri Radničkog nalaze se u Brzeću gde se pripremaju za novu sezonu. Nišlije su u prvoj kontrolnoj utakmici, odigranoj u Brusu, pobedile Bačku rezultatom 3:1. Nakon meča ugrabili smo nekoliko trenutaka da popričamo sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem i analiziramo do sada učinjeno iz njegovog ugla.

U prvoj pobedi niškog superligaša na pripremama u strelce su se upisali mladi fudbaleri koji su u klub dovedeni početkom prošle sezone sa epitetom kvalitetnog zaloga za budućnost. Piroćanac Andreja Apostolović(20), postigao je prvi gol, a potom se dva puta u strelce upisao 17-godišnji Lazar Mitrović.

Sportski sektor Radničkog odlučio je da nastavi i u ovom prelaznom roku po oprobanom receptu, tako da je na pripremama mnogo mladih igrača iz cele Srbije, ali i šire. Neki od novajlija koji su učestvovali u pobedi nad Bačkom bili su Milan Pavkov(22), dojučerašnji igrač Vojvodine i  19-godišnji Leskovčanin Dušan Živković, koji je pre samo nekoliko dana raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom. Takođe, u timu je i 20-godišnji Letonac Anastasjis Mortadenko, da li su novajlije zadovoljile?

Milan Pavkov je na probi, za sada je nagovestio da ima talenat, a da li je to dovoljno da zadovolji Rastavca, videćemo. Živković je  u jučerašnjoj utakmici odmah pokazao da na njega može ozbiljno da se računa. Ukoliko sa papirima Mortadenka sve bude u redu i on bi trebalo da potpiše ugovor sa ekipom. Tokom priprema se dobro pokazao i Listeš, fudbaler rođen 1998. godine koji je došao iz Cara Konstantina i koga krasi neverovatna brzina.

Klub su početkom sezone napustili Aleksandar Jovanović, Petar Đuričković, Nemanja Lakić Pešić i Saša Marjanović, a njihov odlazak nadomestili su iskusni Saša Stojanović, Pavle Popara i Lazar Arsić, igrači sa bogatim internacionalnim iskustvom, koje će dodatno doprineti razvoju mladih igrača, a takođe, konkurenciju po levoj strani pojačao je Nikola Stanković 23-godišnjak iz Bačke. Da li Radnički ulazi jači u novu sezonu?

– Možda jesmo jači, ali nismo uigraniji, dok su u tu bili Marjanović i Đuričković, imali smo kontinuitet i uigranost u veznom redu. Dolaskom Popare, Stojanovića i Arsića sigurno je da smo dobili na kreativnosti, biće potrebno da se novajlije uigraju i uklope u sistem rada ali ne sumnjam da ćemo imati ozbiljan sastav u narednoj sezoni.  Zadovoljni smo do sada učinjenim, a kako bismo uspešno završili prelazni rok planiramo da dovedemo još jednog igrača na poziciji centralnog beka, kaže Jovanović.

U oktobru se u tim vratio Miloš Živković, a nakon što je dugo čekao sertifikat sa Islanda usledila je povreda tako da iskusni štoper nije imao mnogo prilike da zaigra. Iako trenira sa Radničkim, njegov status još nije rešen, a trebalo bi da bude rešen u narednim danima.

Miloš Živković je iskusan centralni bek i trebalo bi da ostane u Radničkom i u narednoj sezoni. On trenira sa nama a u narednim danima trebalo bi da zajedno sa predsednikom Ilićem dogovorimo uslove pod kojim će doći do nastavka saradnje, navodi Jovanović.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter