5
Košarka

FRKA U EVROPI: Cedevita pred isključenjem zbog Evrokupa, šta će biti sa Partizanom?

Objavljeno: 30.06.16 u 18:15

Upravni odbor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) odlučio je danas da pokrene postupak isključenja Cedevite iz svog sastava, zbog toga što se taj klub prijavio za učešće u Evrokupu, takmičenju pod ingerencijom ULEB-a.

U šturom saopštenju HKS-a ne navodi se kakve će posledice ta odluka Upravnog odbora imati ponajtrofejniji hrvatski košarkaški klub u poslednje tri sezone, kao ni u kom roku će sprovesti postupak isključivanja Cedevite iz svog sastava, prenela je agencija Hina.

HKS je naveo da je pokrenuo postupak isljučenja sledeći odluku Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA) da svi klubovi koji budu uključeni u Evrokup pod ingerencijom ULEB-a moraju biti sankcionisani.

Iz redova trostrukog hrvatskog prvaka i prošlogodišnjeg učesnika Top 16 faze Evrolige, za sada nema zvanične reakcije na ovu iznenadnu odluku HKS-a.

Takođe, biće zanimljivo videti šta će biti sa Partizanom, tačnije kako će naš košarkaški savez reagovati i da li će crno-beli, koji će takođe igrati Evrokup, trpeti neke posledice.

PARTIZANOVAC U ZVEZDAŠIMA NAJMRSKIJEM KLUBU: Tek nakon ovoga ga neće voleti (FOTO)

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter