1
ATP

VIMBLDON: Slavljenik Manarino propisno namučio Đokovića, ali šampion nije dozvolio iznenađenje

Objavljeno: 29.06.16 u 17:40

Najbolji svetski teniser obezbedio je plasman u treće kolo Vimbldona, pobedom nad Francuzem Adrijanom Manarinom rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 7:6).

Kiša je ogranizatorima napravila dar-mar zbog silnih odlaganja, a jedini teren koji je prekriven krovom je centralni, na kom je Novak Đoković u neobičnim uslovima zatvorene dvorane igrao svoj meč drugog kola.

Očekuje se da šampion Vimbldona ima lakši posao na startu nezvaničnog prvenstva sveta, a posle ozbiljnog ‘treninga’ u prvom kolu, drugo mu je donelo znatno težeg rivala, Adrijana Manarina, francuskog tenisera koji je danas proslavio svoj 29. rođendan.

Dramu smo gledali već u prvom u kom je Đoković spasio nekoliko brejk lopti i nekako ga prelomio u svoju korist rezultatom 6:4.

Jasno je da je taj momenat uticao na Manarina, ali je i pored toga današnji slavljenik nastavio da parira Đokoviću, pre svega zbog ‘ruke koju je pustio’ i na taj način dolazio do prilično lepih i efektnih poena.

Ipak, Đoković je ipak pokazao smireniju igru u odsudnim momentima i poenima, te je sa jednim brejkom sa 6:3 došao do prednosti od 2:0.

Tada je Manarino, shvativši da više nema šta da izgubi zaigrao potpuno opušteno i to mu je ‘održavalo puls’ u ovom duelu. Đoković je ipak došao do 5:3 i servisa za pobedu, ali je Manarino uspeo da napravi ‘brejk’ i izjednači, a zatim i povede sa 6:5 i 15:30 na servis srpskog tenisera.

Međutim, tada je Novak dobrim servisima osvojio tri uzastopna poena, a onda u taj-brejku uz nekoliko prelepih poena za uživanje publike sa 7:5 konačno se posle dva sata i pet minuta igre plasirao u treće kolo.

Tamo će ga čekati bolji iz duela između Tomaša Belučija i Sema Kverija.

0
0

1 Komentara

  1. Meni se gadi kad vidim da Marey do polufinala doslovno nema protivnika ako ga i u polufinalu ima.Stvarno ovaj ATP vrh koji vrši ždrebanje treba da se bar malo potrudi da sakrije očite namjere i namještaljke.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter