0
Fudbal

LAKŠE ZA ‘ORLOVE’ I MUSLINA: Fuks se povukao iz reprezentacije

Objavljeno: 29.06.16 u 12:50

Kapiten fudbalske reprezentacije Austrije Kristijan Fuks povukao se iz nacionalnog tima, prenosi ESPN.

Fuks (30) se od reprezentativnog fudbala oprostio nakon ispadanja Austrije sa šampionata Evrope i poraza od Islanda (2:1) u poslednjem meču u grupi.

– Utakmica protiv Islanda bila je moja poslednja u crveno-belom dresu. Ponosan sam na 10 godina provedenih u reprezentaciji. Bile su ispunjene strašću. Evropsko prvenstvo nije bilo zadovoljavajuće i svi to znamo, ali uživao sam igrajući na njemu – rekao je Fuks u oproštajnoj video poruci na Fejsbuku.

Fuks je za Austriju debitovao u maju 2006. i upisao je 78 nastupa, uz jedan gol u prijateljskom meču za Grčkom. Fuks je prošlog leta iz Šalkea prešao u Lester sa kojim je ove sezone osvojio titulu prvaka Engleske.

Austrija je prvenstvo Evrope završila na poslednjem mestu grupe F iza Portugala, Islanda i Mađarske. Fuks tako neće biti deo tima koji će se suprostaviti Srbiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter