4
Domaći fudbal

FOTO: Facebook/Danilo Sekulić

DANILO SEKULIĆ ZA HOTSPORT: Fudbal u Mađarskoj je daleko ispred srpskog! (FOTO)

Objavljeno: 29.06.16 u 13:45

Donedavni fudbaler Vojvodine koji je ovog leta prešao u Debrecin za naš portal govorio je o fudbalu u zemlji koja je na aktuelnom EP zauzela prvo mesto ispred Portugala, našeg rivala u narednim kvalifikacijama, Austrije, i najvećeg iznenađenja šampionata, Islanda.

Danilo Sekulić potrudio se da pre svog odlaska ‘preko granice’ ostavi određeni trag u svom matičnom klubu, ali i srpskom fudbalu. Vojvodini je dao dovoljno da bi se ovog leta sa svojih 26 godina otisnuo u ‘beli svet’.

Ali nije otišao previše daleko. Njegova sledeća stanica je Mađarska, tačnije, Debrecin, klub koji je sedam puta osvajao domaće prvenstvo i najpoznatiji je mađarski klub u Evropi. Sećamo se dobro i zbog čega.

U pitanju je jedini klub koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, bilo je to 2009. godine, kada su u zemlji naših severnih suseda gostovali Liverpul, Olimpik iz Liona i Fiorentina.

Dete Vojvodine, koji je do prvog tima novosadskog kluba stigao okolnim putem, preko Proletera iz Novog Sada, Hajduka iz Kule i Voždovca, ovog leta prvi put se otisnuo u inostranstvo. Ipak, prvo što smo ga pitali na početku jeste bilo vezano za sezonu iza sebe u Vojvodini i krajnji rezultat ekipe.

13413639_1099084856830580_6004261236789162073_n
FOTO: Facebook/Danilo Sekulić

intervju  Da li ti je ostao utisak da si mogao više ili si punog srca otišao iz Novog Sada?

– Sezona u Vojvodini je bila uspešna, cilj je bio da se izbori mesto koje vodi u Evropu. Odlazim iz Voše sa jako lepim uspomenama, stvarno sam uzivao igrajuci za Vošu – rekao nam je na početku razgovora Danilo Sekulić.

intervju  Kakav si doček imao u Debrecinu? U domaćim medijima moglo se pročitati da si najavljen kao značajno pojačanje. I tvoja izjava na predstvaljanju da si došao po titulu šampiona Mađarske je dobrano odjeknula. Kakve su bile reakcije navijača?

– U Debrecinu su me jako lepo dočekali, ima dosta naših igrača koji su mi jako puno pomogli. Ovo je veliki klub u Mađarskoj koji uvek ide na prvo mesto. Uslovi su fantastični – od stadiona, preko sportskog centra, pa do organizacije.

13434982_1101036473302085_6891929496439268305_n
FOTO: Facebook/Danilo Sekulić

intervju  U odnosu na srpski fudbal…

– Jako sam kratko ovde, ali ono što sam primetio jeste da je stanje u Mađarskoj mnogo, mnogo bolje nego u Srbiji. Infrastruktura je jako dobra, Debrecin ima novi stadion, vidim da se gradi i ulaže mnogo u fudbal. Takođe, igra se mnogo otvorenije nego u Srbiji – pun je hvalospeva i utisaka Sekulić.

intervju  U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope putujete u San Marino. Kakav je protivnik ekipa La Fiorite? Hoće li to biti priprema za eventualni duel sa beloruskim Torpedom u drugom kolu? Koliki su dometi i nadanja Debrecina ove sezone u Evropi?

– Izvukli smo protivnika iz San Marina koji je nepoznanica za nas. Idemo prvo tamo i nadamo se najboljem rezultatu. Cilj nam je da doguramo što više u kvalifikacijama i što da ne uz malo srece i da uđemo u Ligu Evrope – zaključio je optimistično Danilo Sekulić.

FOTO: Facebook/Danilo Sekulić
FOTO: Facebook/Danilo Sekulić

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Neizostavna tema – EURO u Francuskoj i uspeh Mađarske

intervju  Kakva je situacija u Mađarskoj, vlada li euforija zbog osmine finala na EP i osvajanja prvog mesta u grupi sa Portugalom?

– Velika je euforija, bukvalno svi su gledali i navijali. Ovo je veliki uspeh za njih, svaka im čast i čestitam im!

intervju  Ko je tvoj favorit na EURU, a koga objektivno vidiš u finalu i na krovu Evrope?

– Mislim da će Italija osvojiti prvenstvo – kratak i jasan bio je po tom pitanju.

[/stextbox]

 

0
0

4 Komentara

  1. Nema sanse! Ovaj momak je pao s neba. Alo, covece, sad ce radnicki Nis da tuce svakog njihovog ligasa, svakog. I sampiona, ko im je on…!?
    Prosle godine je Vosa tukla MTK (ili Honved) oba puta u LE kvalifikacijama…! Tamo je nas superligaski igrac iz svakog naseg kluba, iz Javora , iz jagodine, N.Pazara, fudbalski biser! Ma, vodeci igrac. Neki nepoznati igrac ovde Nikolic je proganjan da prihvati drzavljanstvo i igra za reprezentaciju gde je standardni reprezentativac. Manite bajke. Prosle godine je dosao neki nass junak iz albanske lige i potpisao za NP, nije se zadrzao ni dva meseca, oteran. A izjavio je kako je njihova liga znatno bolja od nase. Smesno mi deluju ovi momci koji dodju i sebe reklamiraju kroz pricu o jacini lige u kojoj igraju.
    Licno im mogu poruciti da bi u Surdulici iz u Metalcu bili rezerve.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kad bi se zajebavali…ostani ti tamo,slobodno do kraja karijere jer i nisi za bolje.Mađarski fudbal nam nije ni do kolena.

    0
    0
    Odgovori
      • Naravno da verujem i siguran sam u to.Kad je mađarski fudbal bio ispred našeg,osim u doba Puškaša,Hidekutija,Kočiša…ako si ikad čuo za te igrače i laku konjicu.Sada su svetlosnu godinu iza nas.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter