0
The Best Of

VREMEPLOV: Pobeda nad Norvežanima i rekordno brzo isključenje Kežmana (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.16 u 00:05

Vremeplov nas vraća u 2000. godinu i poslednje prvenstvo Evrope na kome je učestvovala naša zemlja koja se tada još uvek zvala Jugoslavija.

Pre par dana pisali smo o prvoj utakmici naše selekcije protiv Slovenije u C grupe kada je četa Vujadina Boškova od 0:3 stigla do 3:3 i jednog boda. Posle te utakmice usledio je duel sa Norveškom koji će biti upamćen po minimalnoj pobedi 1:0 i nesvakidašnjem potezu Mateje Kežmana, ali idemo redom.

Utakmica sa „vikinzima“ je bila veoma važna, jer nas je samo pobeda vodila u četvrtfinale, jer je teško bilo za poverovati da će naš tim u poslednjem kolu savladati Španiju. Meč sa Norveškom se igrao u Liježu, a naš tim je pitanje pobednika rešio u 8. minutu. Bio je to centaršut iz slobodnog udarca posle kog je Savo Milošević savladao Tomasa Mirea.


2000 (June 18) Yugoslavia 1-Norway 0 (European… by sp1873

Meč je posle gola ušao u kontra ritam, nije bilo previše prilika ni sa jedne strane. Detalj utakmice dogodio se u 87. minutu kada je mladi Mateja Kežman ušao u igru umesto Predraga Mijatovića, a onda samo 60 sekundi kasnije u želji da dođe do lopte oštro startovao i zaradio crveni karton. To je možda i dan danas fudbalski rekord kada je u pitanju brzina dobijanja crvenog kartona.

(Izvor: YouTube/Excentryck)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

JUGOSLAVIJA – NORVEŠKA 1:0 (1:0)

Strelac:

Savo Milošević 8

JUGOSLAVIJA: Kralj – Komljenović, Đukić, Savlejić, Đorović – Jokanović (Govedarica), Jugović, Stojković (Nađ), Drulović – Mijatović (Kežman) i Milošević.
NORVEŠKA: Mire – Hegem (Bjornabi), Egen, Bragstad, Bergdulmo – Bake (Strand), Skamelsrud, Mikland – Iversen (Carev), Solske i Flo.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter