0
ATP

FOTO: STARSPORT

VIMBLDON: Janko propisno namučio Simona, ali nije mogao do novog iznenađenja

Objavljeno: 27.06.16 u 18:05

Posle Ane Ivanović ostali smo i bez Janka Tipsarevića već prvog dana Vimbldona, jer je poražen od Žila Simona posle četiri neizvesna seta.

Više od tri i po sata igre po, neuobičajeno, sunčanom vremenu u Londonu, Janko Tipsarević ipak je ispao u prvom kolu Vimbldona od francuskog tenisera Žila Simona. Na kraju 3:1 – 4:6, 6:4, 7:5, 6:3.

Tipsarević je uspeo da dobije prvi set i možda je tada nagovestio da bi mogao do iznenađenja. Međutim, kako je došao do prednosti (6:4), tako ju je i izgubio, jer je identičnim rezultatom (6:4) Simon odgovorio u drugom setu.

Najviše će Tipsarević žaliti za trećim setom jer je imao prednost brejka i servirao je za 5:3, ali nije uspeo da se ‘odlepi’, pa je Simon u neizvesnom finišu seta sa 7:5 došao do vođstva od 2:1.

Četvrti deo meča samo je potvrdio bolju, pre svega, kondicionu formu Simona, te je Francuz uspeo da privede meč kraju za konačnih 3:1.

Simona ne čeka lak zadatak ni u drugom kolu, pošto će ga tamo sačekati Bugarin Grigor Dimitrov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter