0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Ponosan sam što sam na čelu ove ekipe!

Objavljeno: 26.06.16 u 00:11

Svakako zadovoljniji večerašnjom pobedom u prijateljskom meču jeste košarkaška reprezentacija Srbije, mada su i Francuzi izrazili zadovoljstvo odličnom proverom.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa ponovo pobedila Francusku, kao i da mu je čast što je na čelu tog tima.

– Nikoga nije lako pobediti na ovom nivou dva puta u tri dana. Mislim da je to jedna velika ‘pozitiva’, što izlazimo iz ova dva meča kao pobednici sa jednom od najjačih reprezentacija u Evropi. Vidimo fizički napor svih igrača, izuzetno cenimo sve to. Jasno nam je pod kakvim naporom igraju igrači. To je jedna stvar o kome stručni štab vodi računa – rekao je Đorđević novinarima.

Srbija je večeras posle produžetka pobedila Francusku sa 94:88, dok je pre četiri dana slavila sa 79:77.

– Francuzi su ušli sa velikom željom. Imaju izuzetan tim. Primetna je velika želja kod igrača i zajedništvo na kome insisitiramo. Jako lepo je biti deo ove grupe igrača koji žele i igraju svim srcem za Srbiju, ja sam ponosan što sam na čelu ove ekipe. Možda je najvažnije što smo pobedili ovakvu utakmicu, a dobili smo potvrdu – rekao je Djordjević.

On je kazao da tim još nije u šuterskoj formi, ali je ocenio da će to doći.

– Zadovoljan sam jednom velikom željom igrača da igraju zajendo. Tražimo igru kroz zajedništvo, to je dobra stvar – rekao je Đorđević.

Centar Miroslav Raduljica čestitao je svojim igračima na borbenosti.

– Teška utakmica za nas. Videli ste sa kojim žarom smo igrali, čestitam saigračima. Celu utakmicu smo igrali na visokom nivou, sa energijom i željom. Bilo je grešaka, ali ovo je tek početak. Neki igrači nisu uspeli da se odmore i čestitam im na tome. Ova ekipa ne sme da ima izgovore, tako da ćemo da nastavimo da cepamo kao večeras – rekao je Raduljica.

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole ocenio je da su dve kvalifikacione utakmice sa Srbijom bile korisne za oba tima.

– Ovo je bila sjajna priprema za oba tima. Kažem pripremna, iako je u pojedinim trenucima delovala kao takmičarska. Oba tima su se koncentrisala na odbranu, ali su nalazili dobra rešenja u napadu. Bilo nam je zanimljivo ovde, kao i Srbiji u Parizu. Dobro je igrati teške pripremne utakmice, mislim da smo pomogli jedni drugima. Mislim da su poboljšane šanse za odlazak u Rio za oba tima – rekao je Kole.

Srbija je posle produžetka pobedila sa 94:88. Igrač Francuske Žofre Lovernj nije bio mnogo rečit.

– Mislim da je bila dobra utakmica. Igrali smo dobro, Srbija je igrala bolje u produžetku. Izgubili smo dva puta od Srbije, želim im dobru sreću u kvalifikacijama – rekao je Lovernj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter