0
Fudbal

ALKANTARA: Pas igrom do pobede

Objavljeno: 26.06.16 u 14:37

Fudbalski reprezentativac Španije Tijago Alkantara rekao je danas da će se njegova ekipa držati prepoznatljive pas igre protiv snažne odbrane Italije u predstojećoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Branilac titule Španije igra sutra od 18 časova u Sen Deniju protiv Italije, u osmini finala Evropskog prvenstva.

Suočavajući se sa jednom od najboljih odbrana na turiru, španski tim namerava da bude strpljiv i da drži loptu koliko god je potrebno kako bi stvorio šanse protiv velikog rivala na stadionu Francuska.

– Teško je postići gol i teško je stvoriti prilike protiv Italije. To je dobro sklopljen tim koji postiže malo golova, ali malo i prima. Biće teška utakmica. Uvek je komplikovano igrati protiv Italije, rekao je Alkantara.

Dvostruki uzastopni prvak Evrope neće menjati stil igre ako bude imao teškoća da stigne do gola Djanluidjija Bufona.

– Bili smo uspešni našim stilom igre, na taj stil smo navikli. Možda ponekad menjamo, ponekad igramo sa isturenim napadačem, ali uvek zadržimo našu pas igru, dodao je Alkantara.

Predvodjena fudbalerom Barselone Andresom Inijestom, Španija je grupnu fazu Evropskog prvenstva završila sa najtačnijim pasovima, od 93 odsto uspešnosti. Takodje, Španija je imala i najviše pokušaja dodavanja na celom turniru, 2.023, što je skoro duplo više od Italije.

Italija je na turniru igrala dobro u odbrani protiv ofanzivnih ekipa i nije primila gol protiv Švedske i Belgije. „Azuri“ su u kombinovanom sastavu izgubili od Irske sa 0:1 u poslednjem kolu.

Sutrašnji duel Španije i Italije će biti njihov treći uzastopni meč na Evropskim prvenstvima. Španija je 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj posle penala u četvrtfinalu izbacila Italiju, dok je četiri godine kasnije u finalu u Poljskoj i Ukrajini pobedila sa 4:0.

– Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u tom finalu. Ali, ovog puta neće biti tako. Oni imaju trojicu centralnih defanzivaca i dva krila koji mogu da nam naprave mnogo problema. Biće teško, rekao je odbrambeni fudbaler Španije Djordi Alba.

Selektor Španije Visente Del Boske je u prve tri utakmice izvodio istu prvu postavu i ne očekuje se da će menjati nešto za sutrašnji duel. Španija je u poslednjoj utakmici u grupi izgubila od Hrvatske sa 1:2 i zbog toga u osmini finala igra protiv Italije.

PA ZAR PRED ISTORIJSKU UTAKMICU? Ludi islandski komentator dobio otkaz (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter