0
The Best Of

FOTO: uefa.com

VREMEPLOV: Jugoslavija je bila na korak od ponora, a onda je za šest minuta dala tri gola (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.16 u 00:05

Vremeplov nas vraća u jun 2000. godine i na Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji, poslednje na kome je učestvovala naša selekcija.

Jugoslavija se našla u grupi sa favoritom Španijom, Norveškom i debitantom Slovenijom. Upravo je četa Vujdaina Boškova prvi meč na šampionatu igrala protiv bivše članice Jugoslavije, Slovenije u gradu Šarloa 13. juna. Očekivalo se da naš tim predvođen Predragom Mijatovićem, Sinišom Mihajlovićem i Draganom Stojkovićem lako dođe do tri boda, ali su se stvari veoma iskomplikovale.

Igrao se 23. minut kada je Zahović udarcem glavom savladao nemoćnog Ivicu Kralja. Šok od kog se naši reprezentativci nisu oporavili sve do kraja prvog poluvremena. Drugo poluvreme je počelo još šokantnije. Pavlin je u 52. minutu doneo prednost Sloveniji. Da katastrofa bude veća „potrudio“ se Zahović koji je „ukrao“ je jednu loptu našim defanzivcima i doneo prednost Slovencima 3:0. Nedaćama jugoslovenskog tima nije bio kraja, pošto je u 60. minutu sudija Pereira isključio Mihajlovića.

Ipak, tada se dogodilo nešto što se u fudbalu ne dešava svaki dan. Jugoslavija je sa 10 igrača na terenu za svega šest minuta uspela da izbegne poraz. Igrao se 67. minut kada je Jugoslavija uz dosta sreće preko Miloševića smanjila na 1:3. Samo tri minuta kasnije Mijatović je uposlio Drulovića, a ovaj je smanjio na 2:3. Niko nije ni sanjao šta će se dogoditi samo tri minuta kasnije. Sjajan prodor Drulovića, lopta u peterac i novi gol Miloševića za konačnih 3:3 i bod za Jugoslaviju veliki kao kuća.


2000 (June 13) Yugoslavia 3-Slovenia 3… by sp1873

Naš tim je do kraja takmičenja u C grupi zabeležio pobedu nad Norveškom 1:0 i poraz od Španije 4:3. To je bilo dovoljno za četvrtfinale, a kasnije je usledio debakl od domaćina Holandije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

JUGOSLAVIJA – SLOVENIJA 3:3 (0:1)

Stadion u Šarloa. Sudija:Pereira (Portugalija).

JUGOSLAVIJA: Kralj – Dudić, Đorović, Mihajlović, Đukić – Jokanović, Stanković (Stojković), Jugović, Drulović – Mijatović (Kežman), Kovačević (Milošević).
SLOVENIJA: Dabanovič – Milinovič, Milanič, Galič, Rudonja – Novak, Čeh, Pavlin – Udovič i Zahović.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter