0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

SVETSKA LIGA: Srbi gaze redom, pao i Brazil u ‘paklu’ Pionira (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 23.06.16 u 21:54

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Brazil sa 3:1 (19:25, 25:15, 25:21, 25:22) u prvom kolu Grupe F prve divizije drugog vikenda Svetske lige.

Srbija je današnjom pobedom u derbiju kola zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pa tako posle četiri utakmice zauzima prvo mesto, dok je Brazilu ovo prvi poraz.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Srećko Lisinac sa 16 poena, Aleksandar Atanasijević postigao je 15, Marko Ivović 14, a Miloš Nikić 12 poena.

Reprezentaciju Brazila predvodio je Rikardo Lukareli Santoš de Souza sa 17 poena. Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ odigrana je pred oko 7.000 gledalaca. Uslovi za igru su bili izuzetno teški, pošto u dvorani nije radila ventilacija, pa su igrači često pravili kratke pauze izmedju poena kako bi se osvežili.

Brazil je lako dobio prvi set. Odlučujuću prednost Brazilci su stekli na samom početku seta, kada su serijom od 6:0 poveli sa 10:5. Izabranici Nikole Grbića su u tom delu igre zabeležili veliki broj grešaka na servisu, što je ekipa Brazila iskoristila i posle pola sata igre povela s 1:0 u setovima.

Srbija je u drugom setu zaigrala organizovanije i koncentrisanije od samog početka. Brazilci su u svim sgementima igre bili nadigrani, iako je selektor Bernando Rezende pokušao izmenama da „probudi“ svoj tim, u tome nije uspeo. Ekipa Nikole Grbića je postepeno uvećavala prednost, da bi na kraju posle novih pola sata igre dobila drugi set sa 25:15 i izjednačila na 1:1.

U istom ritmu nastavila je Srbija i u trećem setu. Izuzetno raspoloženi u napadu su bili Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin, Marko Ivović, Miloš Nikić i Srećko Lisinac, pa i pored dobre igre Brazilaca u polju, izabranici Nikole Grbića su lako stizali do poena. Srbija je u finišu trećeg seta vodila sa 21:15, ali je Brazil serijom od 4:0 prišao na samo dva poena zaostatka (19:21).

Ipak, s dva vezana poena Lisinca Srbija je stekla nedostižnih četiri poena prednosti, pa je posle 39 minuta igre u tom periodu povela s 2:1 u setovima.

Na početku četvrtog seta igralo se poen za poen, da bi Srbija ponovo počela polako da preuzima inicijativu. Serijom od četiri uzastopno osvojena poena Srbija je na prvi tehnički tajm-aut otišla s prednošću od 8:5, a u nastavku Brazil nikako nije uspevao da se vrati. Nikola Jovović je odlično proigravao saigrače, da bi se na drugu pauzu otišlo sa pet poena prednosti za domaćina (16:11).

Brazil je u završnici seta zaigra bolje, posle dobrih servisa Rikarda Lukarelija uspeo da je preokrene i povede sa 20:18. Brazil je vodio i sa 22:19, ali je Srbija preko Srećka Lisinca i dobrom odbranom uspela da se vrati i povede sa 23:22.

Srbija je do kraja meča sačuvala prednost, te je nošena sjajnim navijanjem u nekadašnjoj hali Pionir prvi put posle pet godina pobedila Brazil u manje od pet setova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter