0
Evrokupovi

EURO 2016: Portugalci kroz ‘iglene uši’ do osmine finala, istorijski uspesi Mađarske i Islanda (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.16 u 19:55

Najzanimljiviji rasplet grupne faze viđen je u grupi F, u kojoj su plasman u osminu finala obezbedili Mađarska, Island i Portugalija.

Devet golova na dve utakmice nismo imali prilike nijednom da vidimo tokom grupne faze EP u Francuskoj, od čega čak šest u meču između Portugalije i Mađarske.

Portugacima je za prvo mesto bila potrebna pobeda protiv Mađarske, stoga su od prvog minuta Kristijano Ronaldo i drugovi krenuli u napade ka Kiraljiju, ali je prvi udarac, i to ozbiljan, zadala Mađarska.

I to Zoltan Gera, fantastičnim pogotkom u 17. minutu, čime je najavio najefikasniji meč šampionata.

(Izvor: youtube / NJR11HD)

Portugal je uspeo da izjednači u 42. minutu kada je Nani pobegao Guzmiču i levom nogom u bliži ugao savladao Gabora Kiraljija.

(Izvor: youtube / YouView Videos)

Tek što je počelo drugo poluvreme, posle vrlo zanimljivog prvog i rezultata 1:1, Balaš Džudžak je zategao ‘levicom’ i uz pomoć odbrane Portugalije zatresao mrežu.

(Izvor: youtube / EURO 2016)

Gotovo u sledećem napadu Kristijano Ronaldo je izjednačio na 2:2 golom koji će se vrteti na TV špicama sa ovog EURA.

(Izvor: youtube / EURO 2016)

Međutim, pravu ‘ludnicu’ nastavio je ponovo Džudžak koji je u 55. minutu ponovo sa slične pozicije savladao Patrisija za 3:2.

Ludih 15 minuta upotpunio je ponovo Ronaldo u 61. minutu golom glavom koji daje novu nadu Portugaliji.

I posle ludačkih četvrt sata, to je bilo sve na ovom meču. Portugalci su shvatili ‘poruku’ Mađara, koji su čak imali i pogođenu stativu Salaja, pa su oba tima čuvali stečeno do kraja susreta.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Mađarska – Portugalija 3:3 (1:1)
(Gera 19, Džudžak 47, 55 – Nani 42, Ronaldo 50, 62)

Stadion Olimpika u Lionu
Sudija: Martin Atkinson
Žuti kartoni: Guzmič, Juhaš, Gera, Džudžak

Mađarska: Kiralji – Lang, Guzmič, Juhaš, Korhut – Elek, Pinter – Lovrenčič (od 83. Stiber), Gera (od 46. Bese), Džudžak – Salaj (od 71. Nemet)

Portugalija: Patrisio – Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu – V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo (od 46. Sančes) – Andre Gomes (od 61. Kvarežma), Ronaldo, Nani (od 82. Danilo).

[/stextbox]

 

Austrija i Island su igrali još jedan izuzetno zanimljiv meč, iz kog su uz istorijski uspeh izašli Islanđani. I već na startu su golom Bodvarsona šokirali Austrijance, kojima je samo pobeda igrala ulogu danas.

Idealnu priliku za izjednačenje imali su već u 36. minutu kada je dosuđen jedanaesterac, ali je Aleksandar Dragović još jednom tragičar Austrijanaca, jer je umesto mreže pogodio stativu. Podsetimo, isti igrač dobio je crveni karton u prvom kolu protiv Mađara.

Situacija se menjala svakim novim golom, a neizvesnost koja je trajala do poslednjih minuta povećao je Šof u 60. minutu.

(Izvor: youtube / EURO 2016)

Sada je prolaz dalje Austrijancima bio nikad bliži, Island im je potpuno prepustio sredinu terena, ali kako Austrija nije umela to da iskoristi, stigla je kazna u 94. minutu koja je napravila nova tumbanja na tabeli.

Traustason je realizovao kontru tri na jedan i pomerio je Island na drugo mesto i doveo ih do utakmice sa Engleskom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Island – Austrija 2:1 (1:0)
(Bodvarson 19, Traustason 94 – Šof 61=

Stadion: Sen Deni u Parizu
Sudija: Šimon Marčinijak (Poljska)
Žuti kartoni: Skulason, Sigtorson, Haldorson, Arnason

Island: Haldorson – Sevarson, Skulason, R. Sigurdson, Arnason – Gudmunđson (od 86. Ingason), Gunarson, Bjarnason, G. Sigurdson – Bedvarson (od 71. Bjarnason), Sigtorson  (od 80. Traustason) .

Austrija: Almer – Klajn, Predl (od 46. Šef), Dragović, Fuhs – Baumgartlinger, Alaba – Ilsanker (od 46. Janko), Klajn, Arnautović – Zabicer  (od 78. Jančer)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter